IKO tog fjärde förlängningssegern – Karlkvist matchhjälte

Patrik Karlkvist sköt bonuspoängen till IK Oskarshamn i Smålandsderbyt mot HV71. Foto: Bildbyrån

Smålandsderbyt mellan HV71 och IK Oskarshamn blev en målrik historia. Patrik Karlkvist klev fram i förlängningen och sköt 5–4 och två poäng till Oskarshamn.

Antti Suomela gav Oskarshamn ledningen några minuter in i första perioden och Måns Lindbäck styrde in kvitteringen för HV71 i slutminuterna.

Andra perioden bjöd på sex mål, tre för vardera lag, och likaläge 4–4 inför slutperioden. Patrik Karlkvist gjorde 2–1 och Fredrik Forsberg kvitterade innan IKO drog ifrån till 4–2 efter mål av Antti Suomela, hans andra mål för eftermiddagen, och nyförvärvet Niclas Burström. HV71 reducerade och kvitterade före andra periodens slut då Daniel Glad och Tyler Vesel hittade rätt.

Tredje perioden blev mållös och när IKO fick chansen i numerärt överläge i förlängningen klev Patrik Karlkvist fram och sköt 5–4 och bonuspoängen till Oskarshamn.

Oskarshamn tog därmed första segern någonsin borta mot HV71. Fyra av IKO:s fem matcher har gått till förlängning och IKO har vunnit samtliga och står på åtta poäng i SHL-tabellen.