Tung åttonde raka förlust – men Isaksson nådde fin milstolpe

Jacob Isaksson firade 300 matcher i Vimmerby Hockeys a-lag hemma mot Halmstad. Foto: Ossian Mathiasson

Jacob Isaksson spelade sin 300:e tävlingsmatch för Vimmerby Hockey i dag. Jubileumsmatchen slutade med en 1–2-förlust efter straffar.
– Jag tänker inget speciellt på jubileet när vi har förlorat, säger han efter åttonde raka förlusten.

Jacob Isaksson debuterade i Vimmerby Hockeys a-lag säsongen 2010/11 och var med och förde upp moderklubben i Hockeyettan. Han gjorde match nummer 300 för VH i samband med dagens hemmamatch mot Halmstad och blev tillsammans med Anton Carlsson uppvaktad av sportchefen Pelle Johansson strax före nedsläpp.

– Det är en rolig milstolpe, sedan tänker man inte på det på det sättet, säger Jacob Isaksson.

Vad är förklaringen till att det har blivit så många matcher i VH-dressen?

– Det finns flera förklaringar till det, att jag har blivit kvar här i Vimmerby och att jag har blivit äldre. Jag trivs bra här och har alltid brunnit för klubben. Jag har också tyckt att det har varit roligast att spela här av de lagen som jag har spelat i, säger Isaksson.

Vimmerby har radat upp tunga förluster i grundserien och åkte på åttonde raka nederlaget i dag. Trots ett stort spel- och chansövertag klev Halmstad av isen med två poäng efter att ha vunnit på straffar.

– Det är jäkligt surt, matchen är rätt så lik majoriteten av de andra matcherna. Vi släpper bara en kasse i dag, men vi är ganska ineffektiva. Jag tycker att vi för spelet så jag vet inte vad man ska säga. Det känns som att det är omöjligt att vinna, fast det är det absolut inte. Det är små marginaler men det känns som att vi borde kunna få in någon skitpuck någon gång, säger Isaksson.

"Måste försöka vara positiva"

Vimmerby tokdominerade i både första och tredje perioden. När VH hade en sämre period i upptakten av andra perioden tog gästerna ledningen med 1–0 innan Ludvig Vännström kvitterade i slutet av samma period.

– Vi dominerar första perioden och gör sedan lite sämre första tio i andra och då får de 0–1, vilket känns surt. Jag tycker att vi jobbar oss tillbaka i matchen och dominerar så det är klart att det är frustrerande att vi inte gör fler mål. Vi kanske hamnar lite på utsidan i anfallsspelet, men vi har skott och puckar som studsar framför målvakten och inte går in i mål.

Vimmerby har tio poäng upp till Halmstad på sista allettanplatsen när serien vänder med bortamatch mot Tyringe om en vecka.

– Det är klart att det är tufft, men vi tar match för match och bygger på det vi har gjort hittills. Spelet har ändå sett bra ut i majoriteten av matcherna, det är effektiviteten i vissa matcher och för många insläppta mål i vissa matcher. Vi ska försöka få marginalerna på vår sida. Till slut blir det svårt med vad man ska säga, men vi måste ändå försöka vara positiva och köra på. Vi måste se det ljusa i att vi ändå gör rätt så bra matcher, det hade varit en annan sak om vi hade varit chanslösa i varje match.