Annons:

VH vill bygga självförtroende inför nya serien

Robin Christoffersson har inte stått någon match på två och en halv vecka på grund av sjukdom. Han är tillbaka till kvällens match och kliver in mellan stolparna. Foto: Ossian Mathiasson

VH vill bygga självförtroende inför nya serien

Vimmerby Hockey får spela i fortsättningsserien efter jul. Två grundseriematcher återstår och VH vill bygga självförtroende inför nya seriens start. 
– Vi vill få tillbaka känslan som vi hade inför matchen mot Karlskrona, säger tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Vimmerby Hockey är sedan tidigare klart för fortsättningsserien, som börjar mellan jul och nyår, och har egentligen inte så mycket att spela för i de två avslutande grundseriematcherna. 

Faktum är att de två matcherna betyder mycket för VH:s motståndarlag. Borås HC och Halmstad Hammers kampas om den femte och sista platsen till Allettan. 

– Vi kan ställa till det, men jag ser det inte så. Jag tycker att det är roligt att vi får möta två lag som har något att spela för. Jag hoppas att vi studsar tillbaka och det är viktigt att vi har en bra känsla inför fortsättningsserien, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

"Viktigt att vi gör en bra match"

Vimmerby får möta antingen Borås eller Halmstad i fortsättningsserien. 

– Det är ett av de två lagen som vi kommer få möta. Senast vi mötte Borås hade vi ledningen med fyra minuter kvar och tappade till förlust. Det är viktigt att vi gör en bra match. 

Han tycker att kvällens hemmamatch mot Borås är intressant.

– De har mycket att spela för och vi har kanske inte så mycket att spela för om man tittar på tabellen. Jag hoppas och tror att vi bjuder upp till dans och kommer upp i normal arbetsprestation, säger Sylvegård. 

Vimmerby har gjort flera bra prestationer på sistone om man bortser från söndagens 0–4-förlust och bleka insats mot serieledaren Karlskrona HK. 

– Vi hade fyra bra matcher innan Karlskrona som var en mindre bra match. Vi vill få tillbaka känslan som vi hade inför matchen. Det vore perfekt att göra det mot ett lag som verkligen har något att spela för. 

Målvakten tillbaka efter sjukdom

VH kommer till spel med i stort sett ordinarie lag. Anton Carlsson, tillbaka i VH-truppen efter utlåningen till allsvenska Tingsryds AIF, känner av en skada och står över matchen som en ren försiktighetsåtgärd. Backen Jacob Isaksson är fortfarande skadad. 

Robin Christoffersson är tillbaka efter sjukdom och vaktar kassen i kväll.

– Han har varit riktigt krasslig och inte spelat på två och en halv vecka.

Fortsättningsserien drar igång den 28 december och Sylvegård har hyfsad koll på vilka lag som väntar i nya serien. 

– Vi vet på ett ungefär vad det blir för lag men det beror på vad ligan drar det berömda geografiska strecket. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt