Annons:

Sylvegård rätt nöjd efter klara segern:

Vimmerby fick jubla fyra gånger mot Huddinge på söndagen. Foto: Simon Henriksson

Sylvegård rätt nöjd efter klara segern: "Vinsten som räknas"

Åttonde segern på tionde försöket. Vimmerby Hockey fortsätter att samla trepoängare i vårserien.
– Det är det som det går ut på, säger tränaren Hampus Sylvegård efter 4-1 mot Huddinge.

Annons:

Vimmerby Hockey kom ut starkt och tryckte tilbaka Huddinge i stora delar av öppningsperioden.

– Nästan hela första perioden är bra tycker jag. Vi kommer ut i samma stuk som mot KRIF och är spelförande. I andra perioden går passningskvaliteten ned lite och vi får inte fast pucken. Det blir lite jojo-hockey, mycket fram och tillbaka, och det gynnade Huddinge mer än oss. Vi satte oss själva i lite dåliga situationer, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Vid det laget hade Vimmerby redan gått fram till 3-0. Därefter hade Huddinge sin bästa period i matchen och Robin Christoffersson såg till att siffrorna inte jämnades ut.

– Även om vi är ett snabbt lag så gynnar det inte oss. Jag tycker mycket handlar om att kvaliteten på passningarna sjunker och att vi inte lyckas få fast pucken. Vi har lite för långa byten och då kommer det ofta misstag. Det är en snabb analys av vad känslan var i båset. Jag kanske ser något annat när jag ser om matchen.

"Vinsten som räknas"

Att komma ut starkt i period ett på hemmais, som varit Vimmerbys signum i flera säsonger, är viktigt, menar Sylvegård.

– Vi vill alltid börja bra och ta tag i det. Jag tycker vi har gjort det under stora delar av säsonger och det handlar om att utnyttja vissa saker. Huddinge var rätt kort om folk och det tyckte jag syntes över hela matchen.

Huddinge fick dock aldrig kontakt och i den tredje perioden kunde Vimmerby kontrollera matchen in i mål. 4-1-segern, vilket var den åttonde för VH i vårserien, gör att laget befäste sin förstaplats i serien. 

Nu är dessutom Köping det enda lag VH inte besegrat i vårserien.

– Jag tycker att vi kontrollerar i stort sett hela tredje. Det är roligt att vi bara släpper ett, även om det var lite trist där. Jag tycker "Robba" (Robin Christoffersson) var värd nollan. Han var bra i dag, men det är inte allt. Det är vinsten som räknas. 

Tajt i toppen

Trots att Vimmerby knappt tappat några poäng i vårserien är det väldigt tajt bland flera lag som jagar dem. Vimmerby är fem poäng före KRIF, som är precis utanför topp tre.

– Det är inget man lägger någon vikt vid. Det enda vi ska fokusera på nu är träningarna innan onsdagens match. Då åker vi till Borås för att vinna, vi har bara vunnit en av tre mot dem den här säsongen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt