VH-FÖRLUST I SISTA HEMMAMATCHEN I GRUNDSERIEN

Vimmerby Hockey förlorade med 1–2 hemma mot Allettan-jagande Borås HC. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey lyckades inte studsa tillbaka hemma mot Allettan-jagande Borås HC. Det blev förlust med 1–2 i sista hemmamatchen i grundserien.

Vimmerby Hockey är sedan tidigare klara för spel i fortsättningsserien efter grundseriens slut.

I sista hemmamatchen i grundserien mot Borås, som jagar plats i Allettan, hade VH förhoppningar om att studsa tillbaka efter den svaga insatsen mot Karlskrona HK i söndags.

VH lämnade återigen isen utan poäng.

Efter en mållös första period satte Borås 1–0 genom Eddie Ahlmark. VH kvitterade till 1–1 i powerplay efter ett bra avslut från Adam Bäckstrand, forwardens andra mål för säsongen. Med mindre än två minuter kvar av andra perioden återtog Borås ledningen när Emil Eriksson styrde in 2–1 i en bra position framför VH-keepern Robin Christoffersson.

Vimmerby fick vid två tillfällen i tredje perioden chansen att göra 2–2 i numerärt överläge men de lyckades inte överlista den trefaldigt VM-meriterade målvakten Konstantin Barulin.

VH avslutar grundserien med bortamatch mot Halmstad på fredag. Första matchen i fortsättningsserien spelas den 28 december.