Annons:

Jacob Isaksson, med ett förflutet i HC Dalen, vill gärna se en 2-0-ledning för VH. Foto: Arkivbild

"Jalle" vill gärna ta en 2-0-ledning i tidigare hemmahallen: "Vore svinviktigt"

30-årige Jacob Isaksson har ett förflutet i HC Dalen. I kväll vill han skaffa en 2-0-ledning i matcher mot forna laget med moderklubben.
– Jag har en bra känsla, säger backen ett par timmar före matchstart. 

Annons:

Säsongen 2016/17 var Smedjehov Jacob Isakssons hemmarink. Många år har gått sedan dess och numera bär Isaksson moderklubbens tröja igen. 

Att möta Dalen är heller inget särskilt speciellt för honom. 

– Nej, det är inga känslor så. Det är ju ingen kvar i laget sedan jag spelade, säger han. 

Gårdagens match slutade 2-0 till Vimmerby, som nu har 1-0 i matcher i den på förhand svårtippade matchserien enligt många experter. 

– Jag tycker vi gjorde det väldigt bra. Vi vann insida och var kompakta när det krävdes. De hade problem att ta sig in i vår zon. De fick väl en slumplägen, men det blir det ju någon varje match. 

"Har bara en grinig gubbe"

Isaksson var en av många som gjorde en gedigen insats under tisdagskvällens drabbning.

– Jo, men det kändes bra. Jag kom in i matchen bra och spelade solitt. Det är bara att gå vidare på den känslan. Man kanske taggar till lite extra när det är slutspel. 

Han är en av få som har passerat 30-strecket i laget. Ändå pratade Hockeyettanexperten Mikael Mjörnberg om "Vimmerbys griniga gamla gubbar" inför matchserien.

– Det kändes lite överdrivet. Det finns bara en grinig gubbe i vårt lag och det är "Jagge", säger Isaksson och skrattar. 

"Bra känsla"

Han ser förstås gärna att Vimmerby skaffar sig ett superläge att avancera till semifinal genom att vinna även match två i Norrahammar. 

– Jag har en bra känsla. Dalen lär gå ut ännu hårdare, så det behöver vi vara med på. Det är en helt ny match och det går inte att dra för stora slutsatser av gårdagens match. Nu är alla stenhårt fokuserade på den här matchen. 

Hur viktigt vore det att få med sig båda bortamatcherna?

– Det vore svinviktigt och skulle ge oss ett stort mentalt övertag inför resterande matcher. Vi vet att vi är bra hemma, så det vore en fin skalp att ha med sig 2-0 i matcher. 

Dagens Vimmerby kommer liverapportera även från kvällens drabbning i Smedjehov. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt