Annons:

Vimmerby tog inte vara på chanserna i match ett

Det var effektiviteten som avgjorde när Vimmerby Hockey förlorade match ett i semifinalserien mot Nybro Vikings. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby tog inte vara på chanserna i match ett

Nybro tog vara på sina chanser men det gjorde inte Vimmerby. Det är Hampus Sylvegårds förklaring till varför Nybro vann match ett i semifinalserien. 
– Vi tog inte vara på våra målchanser kontra vad de gjorde, säger Hampus Sylvegård. 

Annons:

Nybro Vikings har skaffat sig en 1–0-ledning i matchserien mot Vimmerby Hockey. Vimmerby Hockey gjorde en bra prestation i första perioden och i inledningen av andra perioden och hade lägen för att sätta ledningspucken. 

När Nybro fick chansen i powerplay, kort efter att VH misslyckats i samma spelform, kom 1–0. Eero Savilahti hittade rätt och Nybro växte av ledningsmålet som föll efter 35.30. 

Nybro utökade till 2–0 i upptakten av andra perioden och satte spiken i kistan med 3–0 i tom bur. 

"Tog inte vara på chanserna"

VH-tränaremn Hampus Sylvegård var på det stora hela nöjd med prestationen. 

–  Vi kommer upp riktigt bra i första perioden och har bra kontroll på spelet. Andra perioden är också bra fram tills vi får powerplay och då tycker jag att vi går ner både i tempo och passningskvalité. De fick lite momentum av att vi inte fick till det i powerplay och sedan fick de ett powerplay som de tog vara på och som vi inte gjorde. De kom ut hårt i tredje perioden medan vi stod på hälarna. Vi växte under tredje periodens gång men tog inte vara på chanserna och hamnade lite för mycket på utsidan, säger Hampus Sylvegård. 

Rent chansmässigt hade Vimmerby lika bra chanser som Nybro. Det var Nybros effektivitet som avgjorde första mötet.  

– Vi är på det stora hela nöjda med matchen och det är småsaker som avgör matcherna. Vi tar inte vara på våra målchanser kontra vad de gör. De är lite hetare än vad vi är när chanserna dyker upp. Det är någon puck som styrs utanför och något skott där det nästan är tom bur. Vi har lägen men det handlar om att vi ska förvalta dem. Det är svårt att göra mål i slutspel då alla lag är så himla tajta. Vi är duktiga i egen zon också, säger Hampus Sylvegård. 

Match två i morgon eftermiddag

Om mindre än ett dygn väntar match två i semifinalserien. För VH handlar det om att åka hem till Vimmerby och förbereda sig för en ny tuff batalj. 

– Vi ska trycka i oss mycket vätska och ladda om både fysiskt och mentalt. Vi ska kolla igenom matchen för att se vad vi kan göra annorlunda och fokusera om. Det är bara att glömma den här matchen och ta nästa match. Vi ska ta med oss både de positiva och de negativa sakerna för att kunna vinna här i morgon. 

Sylvegård delade ut beröm till Adam Bäckstrand.

– Det är en kreativ spelare som löste många situationer i dag. Vi alla kan lyfta oss lite till. Vi är nöjda men vet att det kommer krävas en bättre prestation i morgon om vi ska vinna. Nybro är förmodligen seriens bästa lag på papperet och det syns vissa stunder. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt