Annons:

Isaksson avgjorde i nya rollen:

Jacob Isaksson blev stor matchhjälte för Vimmerby Hockey. Foto: Stefan Härnström

Isaksson avgjorde i nya rollen: "Såg det bara som kul"

En hel del överraskades kanske av draget. Jacob Isaksson spelade forward i den tredje matchen mot Nybro Vikings. Nu vet alla varför.
– Det var riktigt skönt, säger matchhjälten själv om sitt 2-1-mål.

Annons:

Backen som blev forward blev den stora hjälten på onsdagskvällen. Jacob Isaksson, som spelat back hela säsongen och i båda de tidigare matcherna mot Nybro Vikings, var plötsligt forward. 

– Hampus (Sylvegård) ville testa det och jag var taggad på det också. Jag såg det bara som roligt. Jag fick köra lite på tisdagsträningen. Lite vilsen var jag, men jag har ändå koll på hur vi spelar. Det som är lätt är att man överarbetar och då blir man helt slut. Det hanterade jag bättre nu på matchen, säger Jacob Isaksson.

"Jalle", som han kallas, blev också rätt oväntat den stora hjälten. Fint assisterad av Olle Söderlund rakade han in 2-1 i den andra perioden. Det skulle visa sig bli det matchavgörande målet.

– Det var kul och gött. Jag tycker att vi förtjänade det efter den förra matchen. Vi var bättre då och borde ha vunnit, säger han.

Vad säger du om målet?

– Det är bra gjort av Bálint (Horváth) först på blå. Sedan skottfintade Olle (Söderlund) och lade över pucken till mig. Jag skrek på honom tidigt, så att han inte skulle skjuta. 

"Mer deras förtjänst"

Att bli matchhjälte är inte vardagsmat för den Vimmerbyfostrade och nyblivne forwarden. 

– Nej, så är det. Det är alltid kul. Jag fick ju öppen kasse, så det var bra förarbete av Bálint och Olle. Det var mer deras förtjänst än min. 

Redan tidigare under karriären har han gjort några framträdanden i positionen. 

– Jag lirade några matcher för sju, åtta år sedan. Jag gjorde mål och assist då också vet jag. I grund och botten är jag ju en offensivt lagd back, men det syns kanske inte eftersom jag inte lirar PP och det. 

Han var också nära att få kröna insatsen med att snyggt hänga dit 3-1 med en backhand i den tredje. Pucken tog dock i ribban.

– Det var synd, det hade varit snyggt annars. 

"Klart vi har bra chans"

Isaksson tycker att Vimmerby var fullt värda segern.

– Vi håller dem mycket utsida. De får iväg skott från blå och gör det bra, men det känns rätt standard när man leder med ett mål. Vi blir lite passiva, men det blir lätt så. Nybro har spelat så varje match tycker jag också. Vi täcker mycket skott och gör jobbet hela vägen.

Vad ger du er för möjligheter att vända?

– Klart vi har bra chans. Det är tajta matcher, så det gäller att kriga. Vi får nog lite mental fördel av att vi vann i dag. De ville nog gärna sticka hem med 3-0 i matcher. Vi får ta det match för match bara. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt