Annons:

Oscar Gustafsson lyfte upp 2–0 med en backhand i nättaket. Semifinalserien mellan Nybro och Vimmerby avgörs på söndag. Foto: Stefan Härnström

"OG" hyllar gruppens mentala styrka: "Här för att spela för Vimmerby"

Vimmerby Hockey har räddat två matchbollar på hemmaplan. Nu väntar en femte och avgörande match i Nybro på söndag. 
– Det är för jäkla härligt, säger 1–0-skytten Oscar Gustafsson. 

Annons:

Nybro Vikings vann de två inledande semifinalmatcherna på hemmaplan – och nu har Vimmerby Hockey slagit sig tillbaka i matchserien via två segrar på hemmais. Det blev seger med 2–1 i går och 3–2 i afton. 

Vimmerby skaffade sig en 2–0-ledning efter tio minuter. Isac Andersson stötte in ledningspucken efter dryga minutens spel och snabbskrinnaren Oscar Gustafsson kom fri och hängde upp 2–0 i nättaket. 

– Jag har försökt göra tunnel på honom tre matcher i rad så nu gick jag för att lyfta den högt. Pucken satt där den skulle så det var skönt. Jag hade pigga ben och det var skönt att sätta en puck, säger Oscar Gustafsson om målet som gav VH en drömöppning. 

"Lite av vårt dna"

Nybro reducerade till 2–1 i andra perioden och Vimmerbys avgörande 3–1 kom efter att Eddie Levin snappat upp en puck i mittzonen och avslutat kliniskt. 

Vimmerby vann till slut med 3–2 då Nybro reducerade med sju sekunder kvar att spela. 

– Vi krigar för varandra, är starka defensivt och gör mål på våra lägen. Det är lite av vårt dna att spela oss ur svåra situationer, komma med fart och hela tiden röra på fötterna. Då är vi svårslagna och otroligt jobbiga att möta, säger Oscar Gustafsson. 

Vimmerby svarade för ytterligare en stark prestation mot Nybro. 

– Vi sätter press på deras backar på ett bra sätt och åker mycket med dem. Vi har ett lag med snabba spelare och det är en styrka som vi spelar på. Christoffersson (Robin) gör en jättebra match samtidigt som vi lyckas hålla dem på utsidan. Det blir en del zontid men vi reder ut det bra. 

Vimmerby visar återigen att de är starka när det vankas slutspel. Två raka segrar mot Nybro är ett tydligt tecken på det och "OG" hyllar den mentala styrkan att hämta upp 0–2 i matcher till 2–2. 

– Vi har en väldigt stark gruppdynamik, har högt i tak och får ihop gruppen på ett sätt som gör att vi spelar för varandra. Vi är här för att spela för Vimmerby, och inte för namnet på ryggen. 

"Kommer gå in och köra"

Vimmerby har nu satt ordentlig press på Nybro inför söndagens avgörande match.

– Visst är det så, vi kommer gå in och köra och vi tror stenhårt på det vi gör. Från vår sida har vi press på varandra om att vi ska prestera och vi kommer gå in och ge allt vi kan. 

Många VH-supportrar lär följa semifinalseriens avgörande på plats i Nybro och ”OG” uppskattar publikstödet. 

– Sist hade vi jättebra stöd och det har vi haft i hela slutspelet. Det ser jag man fram emot, det hjälper mycket. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt