Annons:

Sylvegård om snabba påskriften:

Hampus Sylvegård har kritat på ett nytt kontrakt som tränare för Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Sylvegård om snabba påskriften: "Inte mycket betänketid"

Bara två dagar efter den missade kvalserien meddelade Vimmerby Hockey att Hampus Sylvegård blir kvar som tränare för Vimmerby Hockey. Ett enkelt beslut, enligt huvudpersonen.
– Jag trivs här och behövde inte mycket betänketid, säger han.

Annons:

Mindre än 48 timmar efter det tunga uttåget mot Nybro Vikings har Hampus Sylvegård redan presenterats för en fortsättning som huvudtränare för Vimmerby Hockey. 

Ett nytt kontrakt är påskrivet och Hampus Sylvegård säger att det var rätt givet.

– Jag känner verkligen att vi har något att bygga på med bra förutsättningar och en bra grupp. Det finns många positiva sidor från framför allt slutdelen av säsongen att ta med oss, säger han. 

Hur länge har du funderat?

– Jag fick frågan för någon vecka sedan och behövde inte mycket betänketid. Jag trivs här och känner att jag har utvecklats som tränare. Det är en bra stad och ett bra hockeylag, så det var egentligen inga konstigheter. 

Hann du få några andra anbud?

– Jag hade inga konkreta anbud, men känner heller ingen brådska med min karriär. 

Med och formar truppen

I och med den tidiga påskriften kan Hampus Sylvegård nu vara med från början och forma truppen. 

– När man kommer in väldigt sent är det svårt att påverka, men nu kan jag säga min åsikt, kolla upp saker kring spelare och så vidare. Sedan har Pelle (Johansson, sportchef) alltid det slutgiltiga beslutet. 

Är det någon spelartyp du redan bett honom om?

– Nej, det kan jag inte säga. Vi har inte utvärderat säsongen färdigt riktigt än. Först måste vi utvärdera med spelarna var för sig och sedan gör vi det som en helhet. 

Under tisdagen hade Vimmerby en sista lagsamling.

– Balint (Horvath) ska iväg och spela med landslaget och David (Thomson) ska hem till Kanada. Vi hade ett sista och bra möte i dag och man känner för det första en stolthet över gruppen och hur vi vände på säsongen. Jag känner redan en längtan till nästa säsong och söndagens förlust har redan skapat en gnista. Vissa kommer kanske inte vara kvar och vissa kommer spela någon annanstans. Vissa personer har man kanske träffat för sista gången efter att ha träffats varje dag. Hockeybranschen kan vara rätt grym på det sättet. 

Vill behålla stora delar

VH-tränaren säger att han vill behålla stora delar av den befintliga truppen. 

– På det stora hela är det viktigt med kontinuitet och vi vill bygga vidare på det vi har skapat. Jag får sitta ned med Pelle och så får vi titta det på. 

Vimmerby har varit nära kvalserien många gånger nu. Kommer det vara ett givet mål trots att ni inte har de ekonomiska musklerna som vissa jättar?

– Jag är inte där ännu. Det är någonting man också måste sätta sig ned med först och gå igenom. Vad jag vill är att vinna alla hockeymatcher. Men självklart vore det jätteroligt att skriva historia. 

Nu blir det semester

Hampus Sylvegård åker tillbaka till Malmö den här veckan. Bland annat ska han följa Malmö FF:s hemmapremiär mot Kalmar FF på lördag.

– Jag ska ha lite semester först, släppa hockeyn och få en mer klar syn. Man lever lite i en bubbla när det blir så här. Sedan är det bara att börja fokusera och ladda om, men dit är det en bit kvar.

När åker du tillbaka till Vimmerby?

– Det är såna saker vi ska diskutera, men självklart kommer jag vara här lite innan grabbarna kommer. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt