Annons:

KLART: Förre VH-tränaren skriver långtidskontrakt med värsta konkurrenten

Förre VH-tränaren Phil Horsky kommer möta sin gamla klubb i vinter. I dag skrev han nämligen långtidskontrakt med VH:s trätobroder Tranås AIF. Foto: Arkivbild

KLART: Förre VH-tränaren skriver långtidskontrakt med värsta konkurrenten

Under tre säsonger var han framgångsrik tränare för Vimmerby Hockey. Kommande säsong kommer VH få möta honom hos värsta konkurrenten. I dag blev nämligen Phil Horsky officiellt klar för Tranås AIF.
– Hoppas att VH-fansen inte kommer tycka allt för illa om mig, säger Phil och skrattar.

Annons:

2018-2021 vann Phil Horsky Vimmerby Hockey-supportrarnas hjärtan. Hans tid i VH var sportsligt framgångsrik, och den nu 40-årige österrikarens raka, öppna och målmedvetna approach var något av en vattendelare bland spelarna.

Inför säsongen 2021/22 lämnade Horsky för ett uppdrag som huvudansvarig för Vita Hästens J20-lag. Närmast kommer han från ett uppdrag i italienska HC Pustertal där han inledde säsongen som assisterande tränare, men under säsong tog över huvudansvaret.

Får möta VH i vinter

Phil Horsky och hans familj har sin svenska utgångspunkt i Askersund och Örebro, vilket geografiskt passar bra nu när flyttlasset går ”hem” till Sverige igen. I dag blev det nämligen officiellt att Horsky kommande säsong kommer träna Vimmerby Hockeys seriekollega och trätobroder Tranås AIF.

– Det ska bli jättespännande. Tranås är en välorganiserad klubb med en stark ledning och tydlig målsättning. Det har gått ganska snabbt på slutet, men det var inga konstigheter att komma överens. Jag är stolt och glad över uppdraget och jag ser fram emot samarbetet med spelarna och sportgruppen och längtar efter säsongsstarten, vi kommer köra hårt, säger Phil Horsky.

– Det ska också bli väldigt roligt att träffa VH-fansen igen och jag hoppas att de inte kommer tycka allt för illa om mig för det här, haha.

Långtidskontrakt

Tranås AIF:s klubbchef Stefan Fransson är nöjd med sin tränarvärvning.

– Jag och Phil har haft en fin relation en längre tid. Han var på gång hit redan efter sin tid i Vimmerby, 2021, men av olika anledningar blev det inte av då, utan då skrev vi avtal med Arto Miettinen i stället.

– Jag är jätteglad över att alla bitar föll på plats nu, och ser oerhört mycket fram att få jobba med Phil. Vi kommer ge varandra input och han kommer sätta sin prägel på övriga ledare. Phil är en bra tränare och framför allt person. Han är rak, ärlig och lämnar inget åt slumpen. Hans inträde i klubben borgar för att vi kommer få spelare som vill något med sin hockey och som verkligen vill vara med på den här resan. Phil ser individen och ställer krav, så hans profil passar och stämmer in på vad vi vill ha, säger Stefan Fransson.

Vad tycker du om den nya serieindelningen?

– På det det stora hela tror jag att det är bra för Hockeyettan. Sedan är det ju otroligt kul att få möta Vimmerby igen. Inte bara för att det blir bra och roliga matcher, utan också för allt som vi tillsammans brukar kunna skapa runtomkring.

Kontraktet mellan Tranås AIF och Phil Horsky är skrivet på tre år. TAIF släppte nyheten på fredagsförmiddagen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt