Annons:

Tredje raka försäsongsförlusten för VH:

Eddie Levin var en av VH:s två målskyttar. Foto: Arkivbild

Tredje raka försäsongsförlusten för VH: "Kan inte se ut så här"

Vimmerby Hockey föll även i den tredje försäsongsmatchen. Nyköping vann med 4-2 på sin hemmais.
– Vi har en bit att vandra och det irriterar oss, säger tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Nej, den här försäsongen har inte alls inletts som önskat för Vimmerby Hockey. Premiären mot Västerviks IK lovade förvisso gott spelmässigt, men returmötet i Vimmerby var inte alls vad tränaren Hampus Sylvegård ville se. 

Under onsdagskvällen väntade något annat än hockeyallsvenskt motstånd. Nyköpings SK väntade på bortais. En match som hemmalaget vann med 4-2 (2-0, 0-0, 2-2). 

Därmed har VH förlorat alla tre försäsongsmatcher hittills. 

– Vi har en bit att vandra, tycker jag. Vi spelar inte som vi ska göra och det irriterar oss. Någonstans finns det väl intentioner till att det ser bra ut, men dessa är alldeles för få. Nyköping vinner helt rättvist, säger Vimmerbys tränare Hampus Sylvegård i en snabb analys efter matchen.

Levin reducerade

Vimmerby reducerade till 2-1 genom Eddie Levin framspelad av Jakob Karlsson i numerärt överläge i upptakten av den tredje perioden. Kort senare kom 3-1 för Nyköping efter slarv av VH. Nyköping gjorde också 4-1 innan Martin Pärna snyggt reducerade till 4-2.

– Vi har momentum i andra och tredje och har hugg efter 2-1-målet. Något byte senare smäller det och vi har inte råd med det. Det är någonting som inte får ske och det är frustrerande helt klart. Det är ändå en liten läxa tycker jag. Vi blir små biland och synade för ofta. Nu vet vi vad vi behöver jobba ännu mer.

Vad är det?

– Allt.  

Tydligt besviken

Även om det är försäsong var Hampus Sylvegård tydligt besviken efteråt. 

– Det är tre veckor till premiären och saker och ting måste snabbas på. Det får ta den tid det tar, men man kan inte fuska. Då ser det ut så här. Klart att det är försäsong och allt är en process, men vi har en bit kvar.

Är ni längre ifrån där du vill vara än du trodde ni skulle vara?

– Absolut.

Hur påverkar det arbetet framåt?

– Vi får göra om en del i planeringen inför kommande träningar och fokusera på saker vi trodde redan satt, som uppenbarligen inte sitter. Nu kommer vi få lägga tid på det. 

Insatsen mot Nyköping var ett steg tillbaka jämfört med matchen mot Västervik för knappt en vecka sedan. 

– I andra och tredje var det ändå okej, men här är det för långa stunder där vi inte tar kontroll över matchen. Summa summarum tar vi inte kontroll över matchen och ser passiva ut. Jag hoppas verkligen det ser annorlunda ut hemma, för så här kan det inte se ut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt