Annons:

HÄR ÄR DOPNINGSBESKEDET OM STJÄRNVÄRVNINGEN

Västerviks IK:s stjärnvärvning Phil Marinaccio stängs av i tre månader för dopningsbrott. Foto: Bildbyrån

HÄR ÄR DOPNINGSBESKEDET OM STJÄRNVÄRVNINGEN

För ett tag sedan avslöjade vår tidning att VIK:s stjärnvärvning Phil Marinaccio utreddes för dopningsbrott. Nu skriver Västerviks-Tidningen att Marinaccio ansetts skyldig och stängs av i tre månader.

Annons:

Det var den 25 augusti som vår tidning avslöjade att meriterade Phil Marinaccio var avstängd under utredning för dopningsbrott. 

– Det stämmer. Han (Phil Marinaccio) fick någon slags astma ifjol under slutspelet i Danmark. Vad vi fått till oss är att han fått fel medicin då. Därefter har han fastnat i en dopningskontroll och det hela är under utredning. Det finns inte så mycket mer att gå på, men självklart är det tråkigt att det har blivit så. Det handlar om en medicin som är ogiltig och som han fått från en läkare. Med tanke på det hoppas vi att det kan bli ett lindrigt straff. Vi har haft lite kontakt med hans advokat också och vi litar på det. Advokater ska ju inte ljuga för en, så vi tror på hans version. Det är vad vi fått till oss, berättade Victor Öhman, sportchef i Västerviks IK.

Utslaget har kommit

Nu ska ett utslag ha kommit, rapporterar Västerviks-Tidning. Phil Marinaccio bedöms skyldig för dopningsbrott och stängs av i tre månader. Straffet räknas från 20 juni och får därmed spela igen 20 september, vilket är två dagar innan VIK:s premiär i Hockeyallsvenskan mot Kalmar.

– Phil och hans familj kommer hit och han ansluter till laget på tisdag, så tar vi det därifrån. När han gör sin första match vet jag inte men nu har vi i alla fall fått ett slut på det här ärendet, säger Victor Öhman till tidningen.

30-åringen sprutade in poäng i danska Herning Blue Fox den gångna säsongen och vann den danska poängligan. Han har tidigare vunnit guld i norska ligan och spelat många år i Europa. Vår tidning har sökt Victor Öhman.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt