Annons:

SPETSNYFÖRVÄRV FÖR VIK UTREDS FÖR DOPNINGBROTT

VIK:s tilltänkta spetsvärvning Phil Marinaccio utreds för dopning och är avstängd. Foto: Bildbyrån

SPETSNYFÖRVÄRV FÖR VIK UTREDS FÖR DOPNINGBROTT

Västerviks IK:s stjärnvärvning, kanadensaren Phil Marinaccio, har ännu inte synts till i Västervik. Nu kan vår tidning avslöja att han är avstängd under en utredning om dopningsbrott.
– Självklart är det tråkigt att det blivit så, säger sportchefen Victor Öhman.

Annons:

I somras blev det klart att meriterade Phil Marinaccio var klar för Västerviks IK. 30-åringen sprutade in poäng i danska Herning Blue Fox den gångna säsongen och vann den danska poängligan. 

Han har tidigare vunnit guld i norska ligan och spelat många år i Europa. 

– Phil har samlat på sig en hel del rutin och jag tror att det är precis vad laget vi nu håller på att bygga kommer att behöva. Jag tror att Phil kommer att bli viktig för oss då vi tror att han kommer att kunna bryta mönster och bidra i powerplay. Det ska bli väldigt kul att få se vad Phil kan göra i svensk hockey och här hos oss i Västerviks IK, sa VIK:s sportchef Victor Öhman i samband med den starka värvningen. 

Men ännu har ingen fått se något av Phil Marinaccio i VIK-dressen. Det beror på att han just nu är avstängd under utredning om dopningsbrott. Det kan vår tidning avslöja i dag.

– Det stämmer. Han (Phil Marinaccio) fick någon slags astma ifjol under slutspelet i Danmark. Vad vi fått till oss är att han fått fel medicin då. Därefter har han fastnat i en dopningskontroll och det hela är under utredning. Det finns inte så mycket mer att gå på, men självklart är det tråkigt att det har blivit så, säger Victor Öhman, sportchef i Västerviks IK.

Utslag är nära

Phil Marinaccio menar att han inte medvetet tagit något otillåtet.

– Det handlar om en medicin som är ogiltig och som han fått från en läkare. Med tanke på det hoppas vi att det kan bli ett lindrigt straff. Vi har haft lite kontakt med hans advokat också och vi litar på det. Advokater ska ju inte ljuga för en, så vi tror på hans version. Det är vad vi fått till oss.

Ett utslag ska vara nära, menar Victor Öhman. I väntan på det är stjärnförvärvet avstängd.

– Det ska komma ett beslut inom de närmaste dagarna och vi får se vad som händer. Han är avstängd under utredningen och det har tagit lite längre tid än vi trott. Vad det beror på vet jag inte, om det är att man jobbar med andra fall inom andra sporter när hockeyn har legat nere.

Tilltänkt spetsvärvning

Hittills har Västervik inte sett något av den 30-årige kanadensaren. 

– Vi hoppas på det bästa och att han kan dyka upp inom kort.

Kände ni till det här vid värvningen?

– Vi har haft lite koll på det och har några klausuler i kontraktet. Vi har fått till oss att ett svar ska komma i slutet av augusti och när det har kommit, så får man ta det därifrån. Skulle han bli avstängd för dopningsbrott, så har vi jobbat på en "Plan B", säger Öhman. 

Phil Marinaccio är en tilltänkt spetsvärvning för Västervik.

– Så är det absolut. Vi har haft en tanke kring att det ska lösa sig och jag har aldrig varit med om den här sitsen tidigare som sportchef. Det är tråkigt att hamna där, men skulle det inte sluta väl så försöker vi hitta och ta hit annan spets. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt