Annons:

Sylvegård vill se action från start i genrepet – så är läget i laget

Anton Carlsson är tillbaka i Vimmerby Hockeys laguppställning till kvällens genrep mot Skövde IK. Foto: Ossian Mathiasson

Sylvegård vill se action från start i genrepet – så är läget i laget

Premiären i Hockeyettan är en vecka bort. I kväll spelar Vimmerby Hockey genrep hemma mot Skövde IK. 

– Jag hoppas att vi går ut och kör direkt, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Efter fyra raka förluster på försäsongen kom trendbrottet i onsdagens träningsmatch borta mot Tranås AIF. Vimmerby Hockey vann med 2–0 och tar med sig flera positiva delar till försäsongens sista träningsmatch. 

– Det var ett steg i rätt riktning. Det bästa beskedet vi fick var att vi var beredda att tävla även om Nyköping hemma var en okej arbetsinsats. Nu la vi ner jobbet under hela matchen, täckte skott, jobbade hårt för varandra och bjöd inte på så många farliga målchanser åt deras håll. Vi själva hade tolv minuter i powerplay totalt och förvaltade det inte alls. Där finns det en uppsida som vi vill förbättra, säger Hampus Sylvegård. 

Har special teams blivit lidande med tanke på att ni fick gå tillbaka till grunderna inför hemmamatchen mot Nyköping?

– Kanske, vi har inte lagt jättemycket tid på special teams. Tranås gjorde det samtidigt bra i boxplay och ibland måste man ge motståndarna beröm också. Jag tycker ändå att vi ska kunna förvalta det bättre med tolv minuter i powerplay och inte bara acceptera att de gör en bra insats i boxplay, säger Hampus Sylvegård. 

"Hoppas att vi kör direkt"

VH-tränaren tycker att laget har hittat mer rätt på sistone. 

– Vi har hittat tillbaka till grunderna och det tycker jag att man ser tydligt med ett insläppt mål på ordinarie tid på två matcher. Det är vi nöjda med och vi vill släppa in få mål. 

Skövde IK, topptippat i den västra serien, är Vimmerbys motståndare i kvällens genrep. 

– Det är ett bra motstånd och Skövde ser på förhand intressanta ut. Det blir lätt så i genrepen att många väntar på det som komma skall, men jag hoppas att vi går ut och kör direkt och inte håller i handbromsen. Starten var så där senast mot Tranås. Jag hoppas att vi går ut och visar vad vi går för från start. Det är viktigt att grundspelet sitter och sedan vet alla att det är en process över en hel säsong. Vissa bitar faller på plats under en viss tid och andra bitar faller på plats under en annan tid. 

Carlsson och Fernhall tillbaka

Det återstår just nu en vecka till seriepremiären hemma mot Kristianstads IK. 

Börjar det märkas av i gruppen att premiären närmar sig?

– I senaste matchen mot Tranås såg man att det var en match av slutspelskaraktär från vår sida. Vi spelade fysiskt och ibland tufft och grinigt samtidigt vi gjorde jobbet. Vi börjar närma oss det som komma skall och vi vet att det är en tuff serie vi går in i. Det krävs att vi är påkopplade varje match, annars får vi stryk. 

Scott Hector vaktar kassen i genrepet. Anton Carlsson och Erik Fernhall är tillbaka i laguppställningen. Fernhall är uppsatt som sjundeback.  Adam Dahl och Adam Lindblad vilar i dag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt