HISTORISK SEGER BÄRGAD – KALMAR VANN PREMIÄREN MOT VÄSTERVIK

Kalmar HC vann sin första match i Hockeyallsvenskan och Gabriel Olsson satte 3–1-pucken via VIK-backen Anton Schagerbergs ena skridsko. Foto: Bildbyrån

Kalmar HC:s allsvenska äventyr kunde inte ha startat bättre. Klubben tog en historisk första seger efter att ha besegrat Västerviks IK med 3–1 i premiären.

Kalmar HC spelade under fredagskvällen sin första match någonsin i Hockeyallsvenskan. Laget gör entré i landets näst högsta serie efter att ha fått en friplats från degraderade Kristianstads IK. Det blev också seger direkt för nykomlingen som bärgade en historisk första allsvensk seger via 3–1 mot Västerviks IK.

Kanadensaren tvåmålsskytt

Västerviks IK åkte på två utvisningar i första perioden på grund av för många spelare på isen. VIK klarade av det första numerära underläget, men inte det andra.

Kalmar HC:s kanadensiske backnyförvärv Tim Theocharidis skickade iväg en chanspuck från blålinjen som gick raka vägen in i mål. Han blev därmed historisk som klubbens första målskytt i Hockeyallsvenskan.

Några minuter in i andra perioden utökade Kalmar HC sin ledning till 2–0. Västervik försökte spela sig ur egen zon, men passningen gick i gapet på premiärmålskytten Tim Theocharidis som tog sig in i slottet och pricksköt 2–0 i Edvin Olofssons högra kryss.

Slumpmål direkt efter timeout

Fem minuter in i tredje perioden fick Västervik vittring på poäng. Theo Jacobsson iscensatte en snabb omställning från egen zon och hittade över till Alex Cierniak som klippte in 2–1 bakom Jonathan Stålberg.

Kort därpå begärde Kalmar timeout och den gav önskad effekt. Knappa minuten efter timeouten lyckades Kalmar återta sin tvåmålsledning på ett slumpartat sätt. Gabriel Olsson höll sig framme i röran framför VIK-kassen och skyfflade iväg en puck som gick i mål via VIK-backen Anton Schagerbergs ena skridsko.

Västerviks jakt på en reducering i slutminuterna blev resultatlös.

Fakta

Västerviks IK–Kalmar HC 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (17.32) Tim Theocharidis (Teeum Väyrynen, Filip Nordström) i spel fem mor fyra.

Andra perioden: 0–2 (26.30) Tim Theocharidis (Victor Laz).

Tredje perioden: 1–2 (45.07) Alex Cierniak (Theo Jacobsson, Vaclav Karabacek), 1–3 (48.13) Gabriel Olsson.

Skott: 26–35 (7–12, 10–13, 9–10)

Publik: 1 388