Annons:

VH vann genrepet efter tre backmål – Hector spikade igen:

Scott Hector höll nollan när Vimmerby Hockey vann genrepet mot Skövde IK med 3–0. Foto: Ossian Mathiasson

VH vann genrepet efter tre backmål – Hector spikade igen: "Stod på huvudet"

Vimmerby Hockey vann sista träningsmatchen hemma mot Skövde IK med 3–0. Scott Hector gjorde en lysande insats mellan stolparna. 
– Scott stod på huvudet i dag och räddade oss i flera situationer, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Vimmerby Hockey är på rätt väg och fick ett bra kvitto inför nästa fredags seriepremiär hemma mot Kristianstads IK. Det blev seger med 3–0 i kvällens träningsmatch mot Skövde IK. 

Det var backarnas afton vad gäller målfabrikationen i Vimmerby ishall. Oskar Lindgren gjorde både 1–0 och 2–0, ett mål i första perioden och ett mål i andra perioden, innan William Alftberg styrde in trean i tredje perioden. 

– Han hamnade framför mål och styrde in den, det var ett udda mål men vi tar alla mål som räknas, säger Hampus Sylvegård. 

"Sätter oss själva i dåliga situationer"

VH-tränaren tycker att lagets insats var helt okej i en svängig tillställning. 

– En flängig match med hafsigt spel från båda lagen. Det var en jojo-match och pucken gick fram och tillbaka under större delen av matchen. 3–0 kanske inte riktigt speglar matchbilden. Vi slarvade lite för mycket och de fick riktigt klara målchanser som de inte förvaltade samtidigt som Scott (Hector) stod på huvudet och räddade oss i flera situationer, säger Hampus Sylvegård. 

Det finns saker att förbättra inför premiären mot Kristianstad. 

– Vi är såklart nöjda med vinsten och det finns många saker som vi kan ta med oss. Vi behöver komma upp i prestation lite mer för att ge oss bättre chanser för att vinna nästa match. 

Vad är det som måste bli bättre?

– Vi sätter oss själva i dåliga situationer och ger bort pucken alldeles för många gånger. Det gör att de får vissa klara målchanser på grund av att vi tappar pucken eller är nonchalanta och inte ödmjuka med pucken. Det måste vi steppa upp. Grundspelet i sig är bra och det finns många positiva tendenser att ta med sig till seriematcherna.

"Hyfsat förberedda"

Om en vecka får Vimmerby börja spela om poäng. 

– Det är skönt att spela om poäng, det är ändå det vi alla vill. Det känns som att vi är hyfsat förberedda. Även om man går in i ett seriespel så är det alltid vissa saker som behöver bli bättre och så är det över en hel säsong. 

Sylvegård delade ut beröm till målvakten Scott Hector, backarna Oskar Lindgren och Pelle Ström och kedjan med Carl Sjöberg, Martin Pärna och Hugo Pettersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt