Annons:

Kräftgången fortsätter – ny SHL-förlust för IK Oskarshamn

Timrås Elmeri Eronen och målvakt Jacob Johansson fick Logan Hutsko och hans IK Oskarshamn på fall i kvällens match i Be-Ge Hockey Center. Foto: Bildbyrån

Kräftgången fortsätter – ny SHL-förlust för IK Oskarshamn

Kräftgången fortsätter för IK Oskarshamn. I kväll kom en ny förlust då Timrå vann enkelt iför 2 913 åskådare i Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn.
– Vi har mycket att jobba med, tyckte IKO-tränaren Martin Filander efter matchen.

Annons:

Två poäng på fem matcher, bara tio gjorda mål och sist i serien. IK Oskarshamn har fått en tung start på årets upplaga av SHL.

Kvällens hemmamatch mot Timrå IK var jämn från början och IKO tog ledningen genom Ahti Oksanen, men efter det fanns det inte mycket att glädja sig åt för hemmapubliken.

Timrå kvitterade i slutet av den första perioden, gjorde två mål i mittperioden och satte sedan både 1-4 och 1-5 under de första tio minuterna av den tredje perioden, och matchen var avgjord. IK Oskarshamns tröstmål till 2-5 gjorde Patrik Karlkvist med tre minuter kvar att spela.

"Mycket att jobba med"

IK Oskarshamns tränare Martin Filander var samlad efter matchen.

– Det finns mycket att jobba med och vi kommer inte alls upp i nivå. Återigen får vi en ganska bra start på matchen och vi tar ledningen, men jag tycker att det finns mycket att göra i vårt självförtroende och till viss mån också att våga släppa loss, sa han till TV4.

– Man måste ge sig in hänsynslöst i alla kamper föra att ha en chans att vinna hockeymatcher, och jag tycker inte att vi får upp den nivån tillräckligt mycket. Det finns säkert taktiska saker jag skulle ha gjort bättre för att hjälpa killarna, men vi får analysera det efteråt.

"Tär på självförtroendet"

Återigen var det en match från IK Oskarshamns sida där man svarade för många individuella misstag och bjöd motståndarna på allt för enkla lägen.

– Varje förlust är en frustration, speciellt när prestationen inte är där. Den här matchen blir lite annorlunda jämfört med de andra som vi bara har tappat helt plötsligt, den här tycker jag Timrå kontrollerar mycket mer och vi kommer inte åt dem särskilt mycket efter första perioden. Det är först i slutet, men då är matchen redan död, menar Martin Filander.

– Det är klart att det tär på självförtroendet och tron på det man gör när man inte presterar bättre eller får med sig resultat, så vi har mycket att jobba med.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt