Annons:

Lägeskoll med Öhman som jagar back och fortsätter med tre målvakter

Västerviks IK:s nye sportchef Victor Öhman ger en bild av truppläget under lagets matchlediga vecka. Foto: Bildbyrån

Lägeskoll med Öhman som jagar back och fortsätter med tre målvakter

Västerviks IK är inne i en matchledig vecka i Hockeyallsvenskan. I en längre lägeskoll berättar sportchefen Victor Öhman om jakten på en ny back och situationen med tre målvakter under kontrakt. 

Annons:

16 matcher in i Hockeyallsvenskan står Västerviks IK på 17 poäng och har BIK Karlskoga och Östersunds IK bakom sig i en jämn tabell. Efter tisdagens 5–0-triumf hemma mot IF Björklöven är VIK matchledigt i en dryg vecka innan Södertälje SK väntar på bortais på onsdag. 

Vår tidning ringde VIK:s nye sportchef Victor Öhman för en lägeskoll. 

– Säsongsinledningen har varit helt okej får jag ändå säga. Jag tycker att vi har haft lite för mycket höga toppar och djupa dalar och kanske inte riktigt hittat stabiliteten än. När vi spelar som vi ska så gör vi det jättebra. Det har varit lite för mycket upp och ner, helt klart. Det känns ändå ganska bra och att grabbarna börjar förstå lite mer om vad vi behöver göra för att vi ska kunna vinna hockeymatcher. Vi har slagit flera lag som ska ligga där uppe i toppen, säger Victor Öhman. 

VIK jagar backförstärkning

Västervik har efter Alex Cottons sorti lånat in backar – Ludvig Hedström från Djurgårdens I, Måns Krämer från BIK Karlskoga och Oskar Lindgren från Vimmerby Hockey. Hedström har brutit kontraktet med Djurgården och gått till Södertälje SK och Lindgren stannar kvar i Vimmerby trots seriöst intresse från VIK. 

Vad som händer med Krämer är alltjämt oklart. 

– Det har varit turbulent på den fronten. Måns har varit hos oss på lån och det har gått ut nu. Vi ska nu sätta oss ner och diskutera framtiden för honom och jag kan inte svara så mycket mer, säger Öhman. 

Öhman är tydlig med att VIK måste få in en back till för att komma upp i sju backar.

– Vi ska sätta oss ner och se vad det finns för olika alternativ och sedan får vi utgå därifrån. Marknaden på backsidan ser väl inte ljus ut. Den är ganska tuff och skral, men jag jobbar för fullt för att vi ska kunna få in en ny back. 

Är Krämer ett alternativ för er?

– Ja, det kan det absolut vara. Att han sitter på kontrakt är en fråga i det hela. Som jag var inne på får vi se om vi vill gå vidare med honom eller om vi går på något annat alternativ.  

VIK plockade i början av veckan in den kanadensiske målvakten Cody Porter. 

– Han kom till Västervik efter matchen i tisdags och har gjort flera pass med laget i veckan. Vi gör den här förändringen för att vi vill ha mer konkurrens och den som tränarna tycker är bäst för dagen kommer att få stå. Vi fick en bra känsla på Cody och han har pratat mycket med Gabriel (Remelin) under ett och ett halvt år och har velat komma hit. Vi kände att det var ett bra läge att ta hit honom för att se vad han går för. 

När räknar ni med att han ska vara redo för sin första match?

– Det brukar väl ta tio-tolv dagar innan man blir spelklar så han kommer troligtvis inte spela någon match nästa vecka. 

Fortsätter med tre målvakter

VIK har i skrivande stund tre målvakter – Edvin Olofsson, Emil Zetterquist och Cody Porter – under kontrakt. 

Vilken målvakt får stryka på foten nu?

– Ingen. Vi har tre målvakter och målvakten som är bäst för stunden kommer att få stå så det kommer bli en jäkla kamp och hård konkurrens. Jag tror även att det kommer bli bra för oss med tre målvakter på träningarna som sporrar varandra.

Hur ser du på den ekonomiska aspekten med att ni kan släppa en av de tre målvakterna för att frigöra pengar och värva en utespelare?

– Ser man till de ekonomiska förutsättningarna vad gäller de tre målvakterna så är det ingen som tjänar några multumpengar. Cody ville i stort sett bara ha chansen och spela i Sverige så det stör oss inte rent ekonomiskt. 

Har du pengar kvar att värva för – och vad räcker det till?

– Det är klart att det finns pengar kvar att handla för i och med att vi blev av med Cotton. Vi ska nog kunna hitta något som vi vill ha och som passar oss. 

Vad är det för spelartyp ni behöver få in?

– Det är framför allt en back som vi tittar på. Vi vet om att vi spelar rätt så mycket defensivt och då behöver man ha spelare som klarar av att spela defensivt. Det är kanske lite åt det hållet som vi kikar, men det är klart att den bilden kan ändras med tanke på den skrala marknaden. 

"Hoppas vi har koll på grejerna"

Det krävs ett stort plusresultat för VIK för att klara licensen efter den här säsongen.

Halvvägs in, tror du att klubben klarar det?

– Nu är jag sportchef och har inte dunderkoll på hur ekonomin i stort ser ut. Jag har självklart koll på min egen budget som jag har fått och följer till punkt och pricka. Jag vet att alla i föreningen jobbar väldigt hårt och det händer nya grejer med den nya baren. Det är klart att det alltid har varit tufft med pengabiten i Västerviks IK. Jag hoppas att vi har koll på grejerna. 

Publiktillströmningen är en viktig del, hur ser du på den?

– Det är som det har varit tidigare i Västervik. Förlorar man så tappar man en hel del människor som inte kommer och det är självklart tråkigt. Vi vill ha så mycket folk som möjligt på alla våra matcher, men publiken är ibland svårflörtad. Jag har för mig att vi ska ha ett snitt på 1 000 personer per match och jag vet inte riktigt hur det ser ut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt