Annons:

Höglund kom tillbaka – och vann: ”Jättekul att komma hit”

Robin Höglunds Borås HC bärgade tre viktiga poäng i bortamatchen mot Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Höglund kom tillbaka – och vann: ”Jättekul att komma hit”

Robin Höglund har inte spelat i Vimmerby ishall på många år. På onsdagen var han tillbaka och vann med sitt nya lag Borås HC. 
– Senast jag var här så var rinken betydligt mindre. Det var jättekul att komma hit, framför allt när resultatet blir som det blir, säger den 30-årige powerforwarden. 

Annons:

Robin Höglund kom till Vimmerby Hockey inför säsongen 2017/18 och tillhörde den småländska klubben i en och en halv säsong. Han har sedan dess representerat Huddinge IK, Borlänge HF, Bodens HF och två klubbar i SPHL för att nu hamna i Borås HC och spela med ett ”A” på bröstet. 

På onsdagskvällen var han tillbaka i tidigare hemmahallen och såg till att Borås besegrade Vimmerby med klara 5–1. 

– Vi har haft problem med att göra mål. Vi har haft mycket skott och lägen och kämpat mycket i många matcher, men det har inte studsat vår väg. Det var kul att vi lyckades få islossning nu, säger Robin Höglund. 

"En fruktansvärt bra match"

Borås höll ihop defensiven på ett förtjänstfullt sätt, var sylvassa i avslutsögonblicken och målvakten Konstantin Barulin motade 39 av 40 skott. 

– Barulin gör en fruktansvärt bra match, spikar igen och gör många nyckelräddningar. Vimmerby har det mesta av spelet, men det kan i vissa matcher vara till en nackdel med att man har mycket press och mycket puck. Det gör att det kan bli frustration av det. Vi tog vara på våra chanser och fick in några lätta mål. Vi har varit i det andra sätet väldigt ofta hittills den här säsongen så det var kul att det gav effekt, säger Robin Höglund. 

Robin Höglund noterades för noll poäng och en tvåminutersutvisning i matchen mot Vimmerby.  

– Jag hade lite trötta ben då jag har varit småkrasslig den senaste veckan. Jag har inte varit sjuk, men man känner att det inte riktigt är 100 procent. Jag fick kämpa mig in i matchen och försökte spela mitt spel. 

Är det fortfarande speciellt att möta Vimmerby?

– Jag hade en jättebra tid här, framför allt första säsongen. Jag träffade många kompisar här som jag fortfarande har kontakt med. När man kommer hit märker man att man har gjort något bra. Alla hälsar och man är på god fot med alla. Det är bara jättekul att komma hit. 

"Kanske nu det vänder för oss"

För Borås var segern viktig i jakten på en Allettanplats. Upp till Troja/Ljungby på sista Allettan-platsen är det endast fyra poäng. 

– Vi fokuserar på att göra bra prestationer och resultaten får tala för sig själv. Vi måste någonstans kunna väva ihop bra prestationer för att sedan kunna vinna många matcher när det väl kommer till kritan. Det kanske är nu det vänder för oss. Halmstad hemma på söndag blir en riktig värdemätare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt