IKO skämde ut sig totalt mot HV 71 – släppte in tio mål

Martin Filanders IK Oskarshamn upplever en total mardröm. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn verkar vara inne i en evighetslång mardröm. Den var inte nära att ta slut idag. Istället skämde IKO ut sig totalt och förlorade jumbomötet i SHL borta mot HV71 med 10-1!

Oskarshamn är med raketfart på väg mot ett jobbigt kvalspel för att kunna hänga kvar i SHL. Som laget agerar just nu känns det som en omöjlighet att lyckas med det.

Läget blev ännu mörkare efter lördagens jumbomöte mot HV71. Matchen var inte ens tre minuter gammal när hemmalaget hade gjort såväl 1-0 som 2-0 och 3-0. Gustaf Westlund reducerade förvisso till 3-1 knappt åtta minuter in i den första perioden, men det här var en match där IKO var totalt chanslöst och blev förnedrat från början till slut.

3-1 efter en period blev till 6-1 efter två perioder och makalösa 10-1 efter 60 minuters spel. Lägg därtill att HV71 vann skottstatistiken med 39-18.

Värt att notera är att hemmalagets André Petersson noterades för fyra mål och två assist.

Med tolv matcher kvar att spela har IK Oskarshamn i skrivande stund 15 poäng upp till MoDo på säker mark. Nästjumbon HV71 är nu 13 poäng före IKO.