Annons:

Lindgren har blandade känslor efter försäljningen – tror VH går till kvalserien

Vimmerby Hockey, serieledare i Allettan, säljer viktige backen Oskar Lindgren till Tingsryds AIF i Hockeyallsvenskan. Han lämnar VH med omedelbar verkan och debuterar för sitt nya lag i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Lindgren har blandade känslor efter försäljningen – tror VH går till kvalserien

Oskar Lindgren har spelat för fyra klubbar denna säsong. Nu är VH-backen klar för sin femte klubb – Tingsryds AIF – och det är där han kommer avsluta årets säsong. 
– Det känns surt att lämna Vimmerby nu, säger huvudpersonen själv efter att ha blivit såld till tabelltolvan i Hockeyallsvenskan. 

Annons:

Oskar Lindgren, toppback i Vimmerby Hockey, har varit utlånad till Malmö i SHL och Västerviks IK och Kalmar HC i Hockeyallsvenskan. Det har blivit två matcher per klubb under utlåningstillfällena. 

Nu är backen förlorad för Vimmerby Hockey och klar för spel i Tingsryds AIF resten av säsongen. Det blir därmed Oskar Lindgrens femte klubb den här säsongen. 

– Ja, vad ska man säga? Det har varit en flängig säsong men den har samtidigt gett många bra erfarenheter. Man växer som spelare och människa när man får testa på sådana här utmaningar. Det har gått väldigt bra med Vimmerby och det känns såklart surt att lämna laget i det här läget, men det är så här Hockeysverige ser ut, säger Oskar Lindgren. 

"Måste se till min egen hockeyframtid"

Vimmerby Hockey gick under torsdagen ut med nyheten om att de har valt att tacka ja till ett ”lukrativt bud” i den rådande ekonomiska situationen. 

Hade du kunnat sätta ner foten och säga att du hade velat spela vidare i Vimmerby, eller är det Vimmerby som har fattat beslutet?

– Precis som det står i PM:et har klubben och styrelsen fattat beslutet och det var ett väldigt bra PM. Jag hade absolut kunnat satt ner foten och sagt nej, men jag måste också se till min egen hockeyframtid. Jag ser det som en bra chans och möjlighet och strävar alltid efter att spela så högt upp som möjligt.

Vimmerby Hockey har satt sig i ett bra läge för komma topp två i Allettan och kvalificera sig för semifinal. 

Det är långt ifrån säkert att Lindgrens nya lag, Tingsryds AIF, får spela slutspel efter avslutad grundserie i och med att de har sju poäng upp till en play in-plats och tolv poäng ner till negativt kvalstreck. 

Lindgren är medveten om att säsongen kan vara över om tolv matcher. 

– Det är klart att det är en del poäng upp till en play in-plats och sedan är det ganska många poäng ner till negativt kvalspel. De är väl ganska trygga i att vara kvar i Hockeyallsvenskan och det känns som en rolig utmaning för min del. 

Vill heja på VH i kvalserien

Lindgren är övertygad om att Vimmerby kommer klara sig bra och kvalificera sig för kvalserien. 

– Jag tror att det kommer gå lika bra som det har gjort, att de tar en topp två-placering och sedan går direkt till kvalserien. Det finns inget annat. Jag vill att det ska gå så bra som möjligt för Vimmerby så jag jag kan stå och heja på grabbarna i slutspelet när säsongen är slut i Tingsryd. 

Hur surt är det att du inte får vara med på VH:s fortsatta resa och kvalseriejakt?

– Det är klart att det är surt med tanke på att vi har gjort en riktigt bra säsong hittills. Jag hade gärna velat vara med hela vägen, men den här möjligheten har dykt upp och jag vet inte om man är redo att gambla med den. 

Oskar Lindgren tog farväl av tränare och lagkamrater i VH i samband med torsdagens träning och åker till Tingsryd tidig fredag morgon. 

– Jag ska vara med på värmningen och spela mot Kalmar i morgon (läs i dag). Det ska bli väldigt kul och försöka knäppa dem på näsan. Därefter blir det många matcher och inte många lediga dagar. 

Vill spela i allsvenskan nästa säsong

Oskar Lindgren kommer slutföra säsongen i Tingsryd för att sedan flytta tillbaka till Vimmerby. 

– Man vet inte hur lång säsongen blir. När den är slut flyttar jag hem till min sambo här i Vimmerby. 

Vad har du för tankar kring nästa säsong?

– Målsättningen och tanken är såklart att spela i allsvenskan. Jag stänger inte dörren för Vimmerby eftersom jag trivs väldigt bra här. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt