Annons:

Matcherna duggar tätt – VH vill inte bryta trenden

Kan Martin Pärna hitta nätet borta mot Dalen? Foto: Arkivbild

Matcherna duggar tätt – VH vill inte bryta trenden

Inte en enda gång har Vimmerby Hockey två raka förluster den här säsongen. Den trenden vill man inte bryta.
– Vi vill studsa upp, säger Hampus Sylvegård inför Dalen på bortais.

Annons:

De två översta platserna i Allettan, som innebär säkrad semifinalplats i slutspelet, ser ut att bli ett trelagsrace. Det lär med stor sannolikhet handla om Kristianstads IK, Vimmerby Hockey och Halmstad Hammers.

Den tunga förlusten mot Halmstad i onsdags gör att VH:s drömläge i tabellen förändrats. 

– På grund av deras två mål fick vi jaga resten av matchen. Spelvändningarna som kom blev till deras favör. Jag vill att vi ska bli lite mer desperata, men med det sagt ska vi inte riskera för mycket. Det gjorde vi ibland, framför allt i andra perioden. Det kunde ha blivit otroligt kostsamma spelvändningar. Men vi har lagt fokus på oss själva och många bitar var bra. Vi förde matchen, men det var lite offensiven det brast på, säger Hampus Sylvegård.

VH tränade lätt under torsdagen med tanke på att en ny match stundar redan nu i kväll. 

– Vi har varit på is men har inte velat köra för hårt. Vi har lagt fokus på offensiven och helheten, och att få in en skön känsla igen. 

"Ett topplagsbeteende"

Dalen har vacklat lite formmässigt på slutet och för att Norrahammarklubben ska vara borträknat från att kunna bli topp-två krävs det att laget besegrar Vimmerby. 

– Det är ett lag som kör och som är intensiva. De är jobbiga att möta och åker mycket skridskor. För vår del krävs det att vi tar smarta beslut. Vi har inte två raka torsk på hela säsongen och det vill vi inte få nu heller. Vi är revanschsugna. 

Ni kan haka av Dalen från de två översta platserna. Hur viktigt vore det?

– Klart att för tabellen vore det viktigt och vi vill att det ska vara tre lag som slåss om det. Vi vill studsa upp och vi vill inte förlora två raka matcher. Det är ett topplagsbeteende vi har där och det vill vi inte se händer nu heller. Det krävs lite mer desperation från vår sida och att vi vill göra mål och synas i det sammanhanget. Det ska bli en kul match med en supporterbuss som åker. Det är alltid kul att känna stödet på bortaplan. 

Samtliga spelare som var med mot Halmstad finns tillgängliga även nu. 

– Vi gör ingen förändring. 

Det innebär också att Robin Christoffersson vaktar kassen och att Lowe Ström finns i båset.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt