Annons:

VH tillbaka på som vinnare igen – äntligen mål i powerplay

Robin Christoffersson höll nollan mot Dalen. Foto: Arkivbild

VH tillbaka på som vinnare igen – äntligen mål i powerplay

Inte ett mål i numerärt överläge sedan KRIF borta i mitten av januari. Nu har Vimmerby knäckt koden i spelformen igen.
– Oerhört skönt förstås, säger Hampus Sylvegård efter 3-0-segern. 

Annons:

Från ett galet starkt powerplay i grundserien till ett av Allettans allra sämsta. Vimmerbys utveckling i numerärt överläge gör bedriften att toppa serien just nu ännu större.

Men nu kanske det lossnar igen? 

Borta mot HC Dalen fick VH nämligen äntligen jubla över ett mål i spelformen igen. En månad sedan senast.

– Oerhört skönt förstås. Jag har varit inne på det innan att PP måste bli bättre. Vi har skapat mycket lägen, men den sista och avgörande biten har saknats. Vi vet att vi är bra i PP egentligen, säger Hampus Sylvegård.

Tror du att det lossnar nu?

– Det är många bra lag vi möter, men PP har varit för dåligt. Så är det. Vi vill ha ett PP som kan vinna matcher åt oss, så det hoppas jag. 

Stabil bortamatch

Vimmerby gjorde annars en stabil bortamatch mot Dalen och lät inte tabellfyran skapa särskilt många heta målchanser. 

– Det var en solid bortamatch. Vi bjuder inte Dalen på några farliga målchanser, har ett bra boxplay och gör mål i PP. Jag är nöjd med matchen och att vi gör en bra bortamatch. 

Den första perioden var rätt svag från båda lagen.

– I början gick de hårt och vi blev kanske lite stressade. Vi kunde haft ett större lugn där, men jag tycker vi växer och växer i matchen. Andra perioden är bra även om vi har många minuter i boxplay. Tredje var riktigt bra och Dalen får knappt en farlig målchans på oss. Jag är nöjd med mycket och många i dag. 

Leder serien

Vimmerby leder nu, åtminstone tillfälligt, serien igen. Efter den här segern står det också klart att kampen om de två översta platserna kommer stå mellan Vimmerby, Kristianstad och Halmstad.

– Jag har inte koll på resultaten och vet inte poängskillnaden till Dalen. Jag fokuserar på att analysera denna, sedan har vi ledig helg och därefter är det en tuff bortamatch mot Visby.

Robin Christoffersson fick lite extra beröm för sin nolla.

– Men det är många som är bra, överlag alla fyra kedjor plus backar. Men "Robba" håller nollan och det är svårt att få ett högre betyg än så.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt