IKO åkte på ny förlust: ”Gör det bra för att vinna”

IK Oskarshamn föll med 1–2 hemma mot Frölunda. Foto: Bildbyrån

Kräftgången fortsätter. SHL-jumbon IK Oskarshamn åkte på sin nionde raka förlust hemma mot vinstmaskinen Frölunda på lördagskvällen.

Ett formsvagt IK Oskarshamn tog ledningen i powerplay i första perioden genom Viktor Lodin. Gästande Frölunda kvitterade till 1–1 efter 27.26 och tog även ledningen i powerplay några minuter senare.

Mikael Ruohomaa spelade fram till Tom Nilssons kvittering och Jere Innalas matchavgörande mål.

Det blev inga fler mål även om IKO tog ut målvakten med dryga minuten kvar. Frölunda redde ut IKO:s anstormning på ett bra sätt och vann med 2–1.

”Jävligt surt att torska. Vi kommer ut här och gör en bra match överlag. En tuff torsk tycker jag. Jag tycker vi gör det bra för att vinna, det är en jämn match som kan går hur som helst”, säger IKO-tränaren Martin Filander till TV4 Play efter matchens slut.

Senast IK Oskarshamn tog poäng i SHL var borta mot Örebro HK för en månad sedan, torsdagen den 18 januari. Då vann IKO med 2–0 och därefter har det blivit nio raka förluster.