Annons:

Vila för Runesson: ”Hade kunnat sluta riktigt illa”

Petter Runesson åkte på en rejäl smäll i matchen mot HA 74 och missar åtminstone matchen mot Grästorp på onsdag. Foto: Linus Johansson

Vila för Runesson: ”Hade kunnat sluta riktigt illa”

En hjärnskakning håller Vimmerby Hockeys Petter Runesson borta från spel i åtminstone onsdagens hemmamatch mot Grästorp.
– Det känns väl tajt till matchen på fredag också, men man vet aldrig, säger Petter Runesson.

Annons:

Det var i lördagens hemmamatch mot HA 74 som Petter Runesson åkte på en ordentlig smäll mot huvudet. Händelsen inträffade med en dryg minut kvar av matchen.

– De klev in på vår målvakt och jag och Pelle (Ström) tog bort deras killar. Vi gruffade lite och sen väntade jag på att domaren skulle plocka bort honom eftersom jag inte hade hjälm på mig. Men istället satte deras spelare skridskon bakom mig och skickade mig baklänges. Jag var chanslös, det går inte att försvara sig mot sådant. Det kändes jävligt onödigt och respektlöst, han visste ju att jag inte hade någon hjälm på mig, sa Petter Runesson då. 

”Bättre och bättre”

I går besökte Vimmerbyspelaren Västerviks sjukhus.

– Jag var på sjukhuset och kollade så att allt såg grönt ut. I och med att jag har epilepsi så vill jag vara lite extra försiktig. Men det såg bra ut, det var inga blödningar och det var lugnt med nacken också, säger Petter Runesson.

Runesson klarade sig undan med ”bara” en hjärnskakning.

– I och med att jag tuppade av bedömer de det som en hjärnskakning. Nu får jag vila en stund och sedan blir det den berömda hjärntrappan.

När hoppas du på att kunna spela igen?

– Så snabbt som möjligt, förstås. Men i och med att det var en smäll mot huvudet så är det svårt att säga när jag kan vara tillbaka. Jag känner att det blir bättre och bättre, men sen kan det ju bli bakslag också. På onsdag blir det inget spel i alla fall. Det känns väl tajt till matchen på fredag också, men man vet aldrig, säger Petter Runesson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt