Annons:

Kalle ett steg närmare TV-pucken: ”Väldigt hård konkurrens”

Vimmerbykillen Kalle Svensson är ett steg närmare TV-pucken.

Kalle ett steg närmare TV-pucken: ”Väldigt hård konkurrens”

Vimmerbykillen Kalle Svensson är ett steg närmare TV-pucken. Han togs nyligen ut i den småländska trupp som ska spela flera träningsmatcher i Västervik den 3 mars.
– Det kändes väldigt roligt när jag fick reda på det, säger Kalle Svensson.

Annons:

TV-pucken är en ungdomsturnering med en minst sagt lång tradition. Många är de unga spelare som drömmer om att få chansen att representera sitt landskap i just denna turnering.

En av dem är Kalle Svensson, Vimmerby Hockey-spelaren som fyller 15 år om en månad.

Nu är han uttagen i den trupp som ska få visa upp sig i matchsituationer vid en samling i Västervik den 3 mars. Totalt är det 4 målvakter, 12 backar och 18 forwards som har kallats för att spela matcherna mot Östergötland.

– Efter matcherna i Västervik kommer lika många spelare att kallas till en samling till. Det är inte garanterat att man kommer med där bara för att man är med i Västervik. Efter den samlingen ska det tas ut ett lag som ska spela en cup i april, berättar Kalle Svensson.

TV-pucken för spelare födda 2009 spelas sedan under hösten, med finalspel i Upplands Väsby mellan den 31 oktober och 3 november.

”Behöver visa mitt bästa”

Vimmerbykillen berättar om glädjen när han fick reda på att han skulle få chansen i matcherna i Västervik.

– Jag fick reda på det när jag var i skolan och det var väldigt kul. Jag hade ställt in mig på att det inte skulle vara världens undergång om jag inte kommit med eftersom det är väldigt hård konkurrens i Småland.

Hur gå tankarna inför samlingen i Västervik?

– Det gäller att träna bra fram till dess och se till att dricka, äta och sova bra dagarna innan man ska åka, säger Kalle Svensson.

Hur ser du på möjligheterna att ta dig vidare därifrån?

– Det är som sagt väldigt hård konkurrens, men någon chans kan man väl i alla fall säga att jag har. Jag behöver verkligen visa mitt bästa för att få vara med.

”Jobbar mycket med fart”

Kalle Svensson är back och mycket i livet kretsar kring ishockey.

– Det är hockey hela tiden, varje kväll. Jag spelar med två lag, dels mitt lag som är en blandning med spelare födda 2007, 08 och 09. Sen får jag vara med en del i J20 också. På senare tid har jag fått spela ganska mycket där. Det är ganska stor skillnad mot vad jag är van vid, men jag har börjat vänja mig nu.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

– Jag är en spelare som försöker hitta så bra passningar som möjligt. Jag jobbar mycket med fart och försöker sätta mina lagkamrater i bra lägen, säger Kalle Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt