Annons:

VH med allt i egna händer – kan säkra semifinalplats hemma i dag

Ska Vimmerby Hockey säkra en topp två-plats i den södra Allettan redan i eftermiddag? Foto: Arkivbild

VH med allt i egna händer – kan säkra semifinalplats hemma i dag

I eftermiddag kan Vimmerby Hockey säkra en viktig topp två-plats i Allettan. Vid seger hemma mot bottenlaget KRIF är en plats i semifinalspelet klart.
– Historiskt sett har det varit en fördel att komma etta eller två, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

I går kväll fick Halmstad bara med sig en poäng mot Dalen. Det gör att Vimmerby Hockey vid seger i dagens hemmamatch mot tabelljumbon KRIF, antingen under full tid eller efter overtime, slutar topp två i den södra Allettan. Detta skulle i så fall  innebära att laget klart för den sista och avgörande kvalrundan till Kvalserien mot Hockeyallsvenskan.

Då är det också klart att man kommer rankas som sämst trea när de sex högst rankade lagen ska välja sina semifinalmotståndare

"Bra resultat för oss"

– Självklart var Dalens overtime-seger över Halmstad ett bra resultat för oss. Det ger oss lite mer spelrum, men nu ligger allt fokus på att vinna dagens match. Vi ska göra vårt och också visa att vi i så fall är förtjänta av att komma etta eller tvåa, säger Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård.

Sylvegård vill inte gå handlingarna i förväg, men anser att det vore en fördel att slippa det första kvartsfinal-steget.

– Skillnaden är att man får lite extra vila, men framför allt får man större valmöjlighet när motståndare ska väljas. Historiskt sett har det varit en fördel att komma etta eller två, säger han.

VH-tränaren betonar dock vikten av att visa ödmjukhet inför eftermiddagens uppgift och att inget på något sätt är klart än.

Tydlig spelidé

Men det är inte bara för Vimmerby som dagens match har stor betydelse. För gästande KRIF, som ligger sist i tabellen, är seger i det närmaste ett måste för att man ska ha chansen att kunna knipa en av de åtta slutspelsplatserna.

– Det är ett försvarsinriktat lag med en tydlig spelidé och som är väldigt bra där. De är storvuxna och starka i spelt runt mål. För vår del gäller det att vinna kampen där, att vara starka på pucken och flytta pucken lika bra som vi gjorde i den första perioden mot Visby/Roma.

Och där vann ni återigen en väldigt jämn match. Hur ser du på det?

– Ja, det har blivit några sådana nu. Det visar på en styrka i gruppen, vi vågar gå för det men utan att riskera för mycket. Oavsett hur matchbilden har varit så hittar vi sätt att vinna matcher, sedan har vi en bredd i vår trupp där många kan kliva fram och avgöra – det är en styrka och skapar trygghet.

I Vimmerby är samtliga spelare tillgängliga för spel förutom långtidsskadade målvakten Scott Hector.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt