Annons:

Kaptenen i tårar efter degraderingen:

Anton Svensson deppar efter uttåget ur Hockeyallsvenskan. Foto: Ilkka Ranta/IR-FOTO

Kaptenen i tårar efter degraderingen: "Känns helt bedrövligt"

Lagkaptenen Anton Svensson brast ut i tårar efter 1-5 hemma mot Östersunds IK. Västerviks IK är inte längre ett hockeyallsvenskt lag.
– Det är fruktansvärt, det känns helt bedrövligt, säger han när han möter pressen.

Annons:

Västerviks IK hade kniven mot strupen i match sex mot Östersunds IK i nedflyttningskvalet. VIK ledde med 1-0, men läget ändrades kvickt och radikalt.

Efter en jobbig tredjeperiod stod det 1-5 på tavlan och en del av publiken hade börjat gå hem i takt med att målen ramlade in. Förlusten innebär att Östersunds IK stängt matchserien och att VIK:s långa sejour i Hockeyallsvenskan är över.

Västervik får nu börja om i Hockeyettan.

– Det är fruktansvärt såklart. Det känns helt bedrövligt. Det har varit en säsong med höga toppar och djupa dalar. Klart att det är extremt tungt. Det är svårt att säga vad som är felet just i dag, men vi har varit kort om folk i tre, fyra matcher och många grabbar har fått kriga extremt hårt. Det har varit en rejäl uppryckning i kvalet jämfört med resten av säsongen, säger lagkaptenen Anton Svensson.

"Allt vi kan"

Den rutinerade forwarden brast själv ut i tårar efter slutsignalen och led med alla sina medspelare.

– Många grabbar förtjänar all cred och vi gör verkligen allt vi kan. Den här gången stod Östersund i vägen, men alla grabbar där inne förtjänar att vara i Hockeyallsvenskan. Om vi har för dåligt vet jag inte, men många grabbar här förtjänar att spela i Hockeyallsvenskan. 

Han tyckte att hans lag uppträdde taget av stundens allvar i öppningsperioden, men hade en annan känsla i den andra akten.

– Vi får några byten med bra tryck och så får vi 1-0. Vi får momentum och gör vi ett till där så kanske... Men mot slutet av andra har vi några turnovers och momentumet svänger tillbaka. Momentum gör mycket i sådana här matchserier. De får 1-1 ganska tidigt och vi orkar inte riktigt. Tyvärr har det varit så hela säsongen. Vi har inte kunnat stänga matcher och haft svårt att hålla i en ledning. I sådana här matcher betyder momentum jättemycket.

Framtiden oviss

Vad det är som gör att just VIK ramlar ur Hockeyallsvenskan hade han svårt att svara på.

– Jag vet inte vad jag ska svara på det nu. 

Hur svårt blir det här att smälta?

– Det är tufft, det är riktigt tufft. 

Anton Svensson har många säsonger i näst högsta serien i bagaget och hur hans framtid ser ut är för tidigt ställd.

– Jag vet inte, det är för tidigt att säga.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt