VH TOG REVANSCH – BESEGRADE HUDIKSVALL

Eddie Levin och Anton Carlsson gjorde båda 1+2 i 4-1-segern mot Hudiksvall. Foto: Stefan Härnström/Arkiv

Inte en enda gång har Vimmerby Hockey förlorat två matcher i följd den här säsongen. Det gjorde man inte nu heller trots påsksmällen i lördags. VH vann med 4-1 borta mot Hudiksvalls HC i den andra kvalserieomgången.

Norrlandsturnén fortsatte för Vimmerby på annandag påsk efter den stora påsksmällen på påskafton i kvalseriepremiären mot Piteå HC. Det blev en enda lång mardröm och VH föll med hela 7-1.

Hur skulle Vimmerby reagera på den tunga premiärsmällen borta mot Hudiksvalls HC?

Uppenbarligen ganska bra. Åtminstone inledningsvis. Efter drygt tre minuter gjorde Jakob Heljemo 1-0 för det gula laget. Trodde han, men domarna dömde bort målet för hands. Heljemo protesterade dock inte något nämnvärt mot beslutet.

Efter sex minuter och 25 sekunder satte Martin Pärna ändå 1-0 bakom Isak Johansson i hemmamålet och den här gången var det regelrätt. Bara några minuter senare utökade VH till 2-0. Anton Carlsson satte tvåan lågt på Isak Johansson och Vimmerby hade fått en drömstart.

Tvåmålsledningen blev dock kortvarig. 40 sekunder senare fick Hudiksvall kontakt. Christoffer Jansson satte 1-2 med en snygg styrning.

Chansen i PP

Hudiksvall, som vann premiären borta mot Brödernas/Väsby klart, fick sedan chansen i fem mot fyra med knappt fem minuter kvar när Jakob Heljemo åkte ut.

Vimmerby stod emot och 1-2 stod sig perioden ut. Skotten blev 11-7.

I den andra akten var chanserna och spelvändningarna betydligt färre. Hudiksvall satte hög press och Vimmerby spelade periodvis fast sig i försvarszon.

VH höll ledningen till periodvilan. Skotten i den andra slutade 10-9 till Hudik.

Avgjorde i tom bur

Vimmerby hade det jobbigt i början av den tredje perioden och Robin Christoffersson fick svara för en jätteräddning efter cirka fem minuter. Kort senare åkte Hugo Ollila ut i fyra minuter för hög klubba.

Anton Carlsson snodde åt sig pucken och blev helt ensam med Isak Johansson. Hemmamålvakten klarade dock avslutet och därefter fick VH några tuffa minuter i boxplay. Jakob Karlsson fick spela en längre stund utan klubba och Hudiksvall fick långt tryck i anfallszon.

VH stod emot det långa numerära underläget och Hugo Ollila blev kort senare upphakad i ett friläge. VH tilldömdes straff och Carl Sjöberg fick chansen, men den klarade också Isak Johansson.

Med drygt sex minuter kvar att spela fick Vimmerby sitt första powerplay i matchen och då small det snabbt. Den klassiska varianten gick hem och Eddie Levin kunde raka in 3-1.

Hudiksvall gjorde vad man kunde, tog tidigt ut målvakten och tog sedan timeout med knappt två minuter kvar. Hudik lyckades inte göra något 2-3-mål, utan i stället kunde Jakob Karlsson avgöra matchen när han satte 4-1 i tom bur.

Samtidigt som Vimmerby vann besegrade Kristianstad Piteå på bortais och Brödernas/Väsby bortaslog Halmstad. Kvalserien är därmed riktigt tajt efter två omgångar.

Mer om matchen senare.

Poäng, VH: Eddie Levin 1+2, Anton Carlsson 1+2, Jakob Karlsson 1+1, Martin Pärna 1+0, Isac Andersson 0+1, Pelle Ström 0+1, Elias Lindgren 0+1.