Annons:

Från sju till ett insläppt – Christoffersson tog revansch:

Robin Christoffersson svarade för en helt annan insats mot Hudiksvall. Foto: Arkivbild

Från sju till ett insläppt – Christoffersson tog revansch: "Skön känsla"

Han släppte in sju kassar mot Piteå HC i kvalseriepremiären. Om Robin Christoffersson vek ned sig? Inte direkt. Mot Hudiksvalls HC räddade han 39 av 40 skott när Vimmerby Hockey vann med 4-1.
– Det var riktigt skönt, säger målvaktshjälten efter kvalseriens andra omgång.

Annons:

Det blev en mörk påskafton för Vimmerby Hockey och Robin Christoffersson. Målvakten släppte in sju mål och fick se sitt lag förlora med 7-1. 

Det skulle kunna skapa mentala problem för vem som helst. Men Robin Christoffersson visade styrka, räddade 39 av 40 skott och bidrog i allra högsta grad till att Vimmerby slog Hudiksvall med 4-1 på måndagen.

– Det var riktigt skönt. Jag upplevde att vi spelade för svårt i förrgår och faller tillbaka lite i försvarsspelet vi hade i grundserien. Vi bjuder dem på frilägen och tvåettor och det blev många farliga lägen. Samtidigt var Piteå effektiva och sätter sina lägen, säger han och fortsätter:

– Jag fick aldrig någon skön känsla i matchen och hamnade i en ovisshet. Det kändes som att hela laget gjorde det och man visste inte var man hade varandra riktigt. Det är inte bra för någon. Sådana matcher blir det ibland och vi gick igenom det som blev fel. Vi visste vad som var fel och det är skönare än att behöva fundera vad det sitter i. Vi åtgärdade det och spelar på ett helt annat sätt i dag. Det var mycket smartare och smalare och vi höll dem på utsidan.

"Blev lite svettigt"

Robin Christoffersson fick kliva fram, inte minst när VH ledde med 2-1, och när laget sattes under ordentlig press under ett fyra minuter långt boxplay.

– Det blev svettigt där på slutet, men vi agerade helt annorlunda och jag fick spela mitt spel. Vi höll dem på utsidan, så jag kunde se mycket och kunde agera som en trygg sista utpost. Det var otroligt skönt att studsa tillbaka mot hur det var i lördags och visa som lag vilken nivå vi håller. 

Kvalserien har öppnat lika jämnt som många förutspått och det skiljer två poäng mellan första och sista plats i tabellen. 

– Vi visste hur läget var och påpekade det mycket i går, att om vi går in och vinner den här matchen så kommer vi vara på samma streck som alla andra. Alla ligger ungefär lika nu, så det är bara att fortsätta.

Kristianstads IK väntar nu på hemmais för Vimmerby Hockey på torsdag i den tredje kvalserieomgången.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt