Annons:

Halmstads kapten:

Robin Dahse är oerhört viktig för sitt Halmstad Hammers. Foto: Bildbyrån

Halmstads kapten: "Så kände vi redan innan Piteå"

Endast en omgång återstår innan alla lag mött varandra i kvalserien. Halmstad och Vimmerby möts för femte gången den här säsongen.
– Vi kan varandra bra, säger Halmstads kapten Robin Dahse. 

Annons:

Halmstad Hammers fick en dunderstart på kvalserien med övertidsseger borta mot favoriten Kristianstads IK. Men därefter har det gått tyngre. Senast låg man under med 1-3 hemma mot Piteå, men lyckades vända och vinna efter förlängning. 

Därmed står man nu på fyra poäng och är trots jumboplatsen inte borträknat ännu. Men vid förlust mot Vimmerby på tisdagskvällen kan i princip tåget gå för hallänningarna. 

– Så kände vi redan innan matchen mot Piteå. Vi låg under inför tredje och jag snackade om att vi måste ha med oss poäng, annars är vi väck. Det är likadant nu. Vi måste hänga med och det är verkligen en viktig match, säger Robin Dahse, lagkapten i Halmstad. 

Han tycker att hans lag har blandat och gett hittills.

– Vi började bra borta mot Kristianstad och där kunde två poäng ha varit tre. Sedan kommer vi inte alls upp i nivå mot Brödernas. Mot Hudik stod det och vägde, men vi bjöd på några mål. Mot Piteå vände vi och det har varit upp och ned. Det är en viktig match för oss, men det är det för Vimmerby med. Det är en tajt tabell där alla slår alla.

Spelat med VH-kaptenen

Halmstad och Vimmerby har redan mötts fyra gånger den här säsongen med två segrar vardera. 

– Vimmerby är ett skickligt med hög fart. Det kommer bli en fartfylld och tajt match tror jag. Båda lagen har två bra målvakter och vi får se upp med Vimmerbys kvicka spelvändningar och skickliga spelare. Men i en kvalserie är alla lag bra och skickliga. Det är därför man har tagit sig hit. 

Robin Dahse har ett förflutet i Malmölaget IK Pantern precis som Vimmerbys lagkapten Jakob Karlsson.

– Jag gillar honom. Det är en skön kille och det blir alltid bra snack. 

Otäck händelse

Själv var Dahse involverad i en riktigt otäck händelse tidigare i år. Han fick en motståndarspelares skridskoskena rakt över ansiktet. Han fick föras till sjukhus och syddes med 15 stygn, men som läkarna berättade har synen blivit helt återställd.

Sedan dess spelar han dock med galler.

– Jag har vant mig vid det och vill behålla det. Det går så jäkla fort där ute och det kan hända väldigt mycket. Jag förstår inte spelare som lirar med visiret som en keps eller spelar utan halsskydd. Man tänker att det inte händer mig, men alla kan ha otur. Jag tycker bara det är skönt att veta att jag inte kan få en klubba där. 

Tillbaka till kvällens match. Robin Dahse ger Halmstad goda chanser.

– Det har varit tajta matcher varje gång, men nu är det vår hemmaborg. Det är vår stora fördel.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt