Annons:

VH på jakt efter revansch när kvalserien vänder – Törngren tillbaka i spel

Christoffer Törngren är tillbaka i spel när Vimmerby Hockey jagar revansch mot Piteå HC. Foto: Ossian Mathiasson

VH på jakt efter revansch när kvalserien vänder – Törngren tillbaka i spel

I kvalseriepremiären åkte Vimmerby Hockey på en rejäl snyting mot Piteå HC. I kväll är VH på revanschjakt – och stjärnan Christoffer Törngren är tillbaka i laget. 
– Jag tycker mer att vi har revanschlust mot oss själva, kanske inte just mot Piteå, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Halvvägs igenom kvalet till Hockeyallsvenskan har Vimmerby Hockey skrapat ihop sex poäng och har en bra bit upp till serieledaren Kristianstads IK.  

I kväll vänder kvalserien och fem matcher återstår. Nästjumbon Vimmerby Hockey gästas av jumbon Piteå HC i kväll. När lagen möttes i premiären av kvalserien under påskhelgen förlorade VH med hela 1–7. 

– Vi har en stor revanschlust, både mot Piteå men också från matchen senast. Vi gav oss själva ingen ärlig chans när vi var där uppe och det gjorde vi inte heller senast mot Halmstad. Vi måste hitta tillbaka till det vi har varit bra på i match två, tre och fyra. Vi ska studsa tillbaka och hitta tillbaka till vårt sätt att spela och våra grunder, säger Hampus Sylvegård. 

Vad är det som är brustit i ert spel mot Piteå och Halmstad?

– Jag tycker att vi har brustit i påkoppling, kampmomenten, spelet med puck och inte löst deras press. Ibland har vi blivit lite passiva och naiva i situationerna istället för att ta tag i det. Även om motståndarlagen har gjort det bra har vi löst den typen av situationer många gånger under säsongens gång. Det handlar mycket om att man är aktiv och delaktig direkt. Har man pondus löser man den typen av situationer och blir man passiv blir man uppäten. 

Törngren gör comeback

Ska Vimmerby Hockey ha chansen att blanda sig i toppstriden på allvar är tre poäng ett måste mot Piteå. 

– Det är självklart viktigt om man kollar tabellmässigt och vilka lag som möter varandra. Vi måste först och främst rikta in oss på den här matchen. Tabellen ändrar sig efter varje omgång så det är viktigt att man lägger energi på det man själv kan påverka. Vi ska möta alla lag en gång till och har i mitt tycke allt i egna händer. Det gäller att leverera och för vår del handlar det mycket om att bygga en streak om vi ska ha en ärlig chans. Laget som kommer sätta en streak kommer högst troligt knipa förstaplatsen. Vi ser det som en rolig utmaning och rolig del på säsongen.

Vimmerby Hockey har alla spelare tillgängliga till kvällens match. Det innebär att meriterade forwarden Christoffer Törngren, som har missat första halvan av kvalserien på grund av skada, är redo för spel. 

– Han har tränat fullt denna vecka och vi fick efter träningen i går klartecken för att han är redo för spel. 

Hur kommer du matcha in honom i dag?

– Han kommer gå in och spela. Ni, som alla andra, får se det när laget presenteras.

Sylvegård vill inte avslöja vem som får förtroendet mellan stolparna. 

– Det är inget som vi uttalar oss om. Det är inte lämpligt att ge motståndaren den lilla tiden extra att kunna scouta och sikta in sig på en målvakt. Senast blev ingen av våra målvakter schysst behandlade så det är inget som ska falla över dem. Vi har en bra målvaktssida och känner oss trygga med båda målvakterna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt