Annons:

IKO-stjärnorna klara för andra klubbar efter degraderingen

Oscar Engsund tackar fansen efter sjunde avgörande matchen mot HV71. Nästa säsong kommer han att spela i HV istället. Foto: Bildbyrån

IKO-stjärnorna klara för andra klubbar efter degraderingen

Oscar Engsund och Patrik Karlkvist var Oskarshamns största stjärnor förra säsongen. Nu har båda lirarna gjort klart med fortsatt spel i SHL.

Annons:

För Karlkvist, som var skadad i slutet av säsongen, blir Örebro ny klubbadress.

– Först och främst är det jättekul att vara på plats och få komma igång. När det blev som det blev förra säsongen var det inte ett lätt beslut att lämna Oskarshamn, men efter de samtal som jag haft med Niklas Eriksson var det ett enkelt beslut att välja Örebro, säger Karlkvist som varit en av SHL:s främsta poängproducenter under sina säsonger i IKO.

Oscar Engsund kom hem till moderklubben Oskarshamn som det tydliga affischnamnet och utsågs även till lagkapten. Nu väljer han spel i HV71 – just den klubb som slog ut Oskarshamn i den sjunde avgörande kvalmatchen. Han har skrivit ett fyraårskontrakt med Jönköpingsklubben.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka och jag hade två bra år senast i HV71 där jag trivdes både i staden och klubben. Jag har haft bra snack med tränaren Anton Blomqvist den senaste tiden och gillade vad jag hörde om hans syn på HV71 framåt, säger Oscar Engsund.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt