Annons:

VH triggas av vinna eller försvinna-läget:

Ska Vimmerby Hockey fortfarande ha chansen att gå upp i Hockeyallsvenskan är seger ett måste mot Kristianstads IK på tisdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

VH triggas av vinna eller försvinna-läget: "En bra känsla här och nu"

Fem gånger har Vimmerby Hockey förlorat mot Kristianstads IK denna säsong. För att hålla kvalserien vid liv måste VH få till ett trendbrott i morgondagens match i Skåne. 

Annons:

Vimmerby Hockey gav sig själva ett sista hopp att nå förstaplatsen i kvalserien till Hockeyallsvenskan efter lördagens 3–2-seger hemma mot Hudiksvall. 

Nu går kvalserien in i ett avgörande skede. 

Vimmerby ligger med tre matcher kvar att spela fem poäng bakom Kristianstad, serieledaren som också är VH:s kommande motståndare i kvalserien. 

– Förlorar vi i morgon är vi borta, så är det ju. Det är en måstematch och det är den enda matchen jag fokuserar på. Vi måste vinna i morgon och det är det mindsite som vi måste ha. Det är hela tiden avgörande matcher och det klarade vi av att hantera senast. Det ska bli roligt att se hur vi hanterar det i morgon. Vi möter ett lag som vi har förlorat många gånger mot men samtidigt gjort bra prestationer mot, säger Hampus Sylvegård. 

"En bra känsla här och nu"

Faktum är att Vimmerby har förlorat samtliga fem matcher mot Kristianstad den här säsongen och är på jakt efter första segern mot Skånelaget. När lagen

– Jag tycker att vi har gjort många bra prestationer mot Kristianstad. Vi har haft problem med att komma in på insidan och där är de starka. Det gäller att vi hittar nycklar och det tycker jag att vi gjorde till viss del sist. Jag tycker att vi kan utnyttja det ännu mer på vissa saker. Fokus ska ligga på vad vi kan göra spelmässigt för att skapa farliga målchanser.

När lagen möttes i Vimmerby i den tredje kvalserieomgången förlorade VH med 0–1. 

– Vi gjorde en väldigt bra match och släppte bara till tolv skott. Då var vi hemma och de borta och det är såklart lite skillnad. På det stora hela var vi nöjda med prestationen. De gjorde matchens enda mål i powerplay där pucken tog på en av våra backar, ställde målvakten och gick in i mål. Vi ledde när vi var där i grundserien. Jag vill inte måla upp historik utan jag tänker hela tiden att vi har en bra känsla här och nu och det är den vi ska gå på. 

Sylvegård ser många styrkor i Kristianstads lag. 

– De är strukturerade och har stora och starka spelare som ligger på rätt sida. Det är svårt att komma in på insidan mot dem och de är svåra i kampduellspelet. Det gäller för oss att vi gör det vi är bäst på – att vi flyttar pucken och flyttar fötterna och får till lägena som vi vill skapa. 

"Tråkigt att det har ett slut"

Efter morgondagens match ställs VH mot Brödernas/Väsby på bortaplan på torsdag och Halmstad Hammers på hemmaplan på lördag. 

– Vi ser fram emot veckan väldigt mycket, men det är samtidigt tråkigt att det har ett slut. Det är få förunnat att spela så här långt in på säsongen och vi ska göra det bästa av situationen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt