Annons:

Anton efter att dystra trenden bröts:

Anton Carlssons Vimmerby Hockey tog en efterlängtad seger mot Kristianstads IK. Foto: Ossian Mathiasson

Anton efter att dystra trenden bröts: "Bäddat upp för det"

Noll segrar, fem förluster. Det var Vimmerby Hockeys facit inför måstematchen borta mot Kristianstads IK. I stället för att ha hängts av helt lever nu Vimmerbys dröm om Hockeyallsvenskan helt.
– Vi hade bäddat upp för det, säger Anton Carlsson efter 4-2-segern.

Annons:

Mardrömsfacitet var totalt. Kristianstads IK hade sopat rent med Vimmerby Hockey hittills i år. Skåningarna, och inte minst Victor Ragnewall i kassen, hade blivit ett riktigt spöke.

Men tio minuter in på sjätte mötet mellan lagen i Kristianstad ledde VH med 3-0.

– Det var dags nu. Jag tyckte vi bäddade upp för det här hemma när vi var betydligt bättre. Vi hade stor tro på det och fick en bra start. Vi har själva åkt på ett par sådana den här kvalserien och vet hur mentalt jobbigt det är. Så det var tur att det var vår tur den här gången, säger VH-spelaren Anton Carlsson, som själv satte 2-0-målet. 

Vimmerby ledde länge med 3-0 och såg ut att ha god kontroll på matchen, men Kristianstad fick ordentlig liv efter sin första reducering och en hel del numerära överlägen.

– Det blir lite sönderblåst och de får PP att bygga momentum på. Vi får försvara oss mycket, men jag tycker vi försvarar oss ganska. Vi håller oss till vår plan.

"Bra energi"

Inför de två avslutande omgångarna står Kristianstad på 16 poäng och både Hudiksvall och Vimmerby har 14. Just Hudik och Kristianstad möts i nästa runda medan Vimmerby ställs mot Brödernas/Väsby.

– Det går att räkna och spekulera hur mycket som helst, men vi har bara fokus på nästa match och får vi se hur det ser ut inför lördag. 

Vad känner du för att ni ändå ger er chansen nu?

– Det är jättebra såklart. Det lever inför sista omgångarna och det kan inte bli bättre. Vi kommer jagandes och kan sätta press, det känns jättebra. Vi har bra energi i gruppen och har hållit oss hela och friska. Vi är hungriga inför mer.

Spelade stor roll

Vimmerbytrion Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Eddie Levin anförde gästerna i den viktiga matchen och låg bakom både 1-0 och 2-0. Carlsson och Karlsson dödade också många minuter i boxplay.

– Vi hade en tuff förstaperiod nere i Halmstad och har pratat om att komma in och sätta tonen i matcherna. Det gjorde vi senast och i dag också. Vi har inte fått hål på Ragnewall innan, men nu fick vi verkligen utdelning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt