Annons:

Timmar till match – Sylvegård om det som väntar: ”Största vi upplevt”

Hampus Sylvegård drömmer förstås om att Vimmerby Hockey ska gå upp i Hockeyallsvenskan. Foto: Arkivbild

Timmar till match – Sylvegård om det som väntar: ”Största vi upplevt”

Om några timmar avgörs det. Kristianstads IK, Vimmerby Hockey eller Hudiksvall Hockey går upp i Hockeyallsvenskan.
– Det är största alla våra spelare upplevt och kanske får uppleva, säger Hampus Sylvegård, tränare.

Annons:

Efter det enorma dramat i torsdagskväll är vi nu framme vid den stora finalen. Tre lag har chansen att nå Hockeyallsvenskan. Kristianstads IK har förstås bäst chans, men både Vimmerby och Hudiksvall har realistiska chanser att ta hem det.

Kristianstad och VH står på 17 poäng och Hudik skuggar där bakom på 16. Målskillnadsmässigt är det fördel både Kristianstad och Hudik. Skåningarna är tre mål bättre än Vimmerby inför nedsläpp. 

Precis när vi pratat är morgonvärmningen över och Hampus Sylvegård är på väg hem för lite lunch och vila. Han är förstås laddad inför det som stundar.

– Det är kanske det absolut största våra spelare får uppleva och har upplevt kanske. Jag har en jättebra känsla. Jag är sansad och fokuserad måste jag säga. Först och främst handlar det för oss om att vinna matchen, men den kan bli tuff. Vi har vunnit varannan hela tiden och Halmstad är ett skickligt lag. Det kommer krävas en topprestation av oss och det är vårt fokus och energi, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Det blir naturligtvis en speciell eftermiddag. Vimmerby måste samtidigt som man håller fokus på att vinna sin egen match ha koll på hur det går för Kristianstad mot Brödernas/Väsby. 

– Vi kan inte påverka vad som händer i den matchen, utan vi kan bara påverka det vi gör på isen. Vår approach är först och främst att vinna den, men vi kommer hålla koll på hur det går i de andra matcherna.

Hur ser du på målskillnaden?

– Vi har sämst målskillnad av oss tre lag, men det kan vi inte fokusera på att vinna med si eller så många. Inställningen är att vinna matchen och det blir tufft nog det. Kollar man de flesta matcher i kvalserien så har det varit många tajta och jämna matcher, så det kommer vara tufft nog att vinna matchen. Handlar det om målskillnad längre in i matchen, så får vi lägga upp en annan taktik och gå för det givetvis.

"Vore helt fantastiskt"

En lång säsong närmar sig nu sitt slut. När kvalserien inleddes och även så sent som för fem dagar sedan trodde nog ingen att Vimmerby skulle ha de förutsättningar man nu har inför epilogen.

– I ett större perspektiv var vårt mål att gå till kvalserien. Nu är vi målskillnad från Hockeyallsvenskan inför sista omgången. Det var det inte många som trodde i september månad. Det har varit en lång resa och grabbarna har slitit kopiöst. Nu är det 60 minuter som gäller och all energi på det här i dag, så får vi se efteråt.

Hur hoppas du att det ser ut på läktaren?

– Nu hoppas vi att alla stöttar oss i kväll. Våra supportrar är värda detta, de åkte till Upplands-Väsby i torsdags och kom hem sent på natten. De är värda detta och jag hoppas att man ger allt man kan på läktaren, så ska vi omvandla den energin på isen. Det gäller att vi sjunger och kämpar på läktaren också. Energin kan vara en avgörande faktor i en sådan här match.

Du har varit tydlig med en match i taget, fokus på nästa match och så vidare. Nu är det bara en match kvar. Hur vore det att gå upp i Hockeyallsvenskan med VH?

– Det vore helt fantastiskt, men vi är inte där. Vi är inte i förarsätet och så inställd på att göra vårt. Om vi lyckas – då vet jag inte vad... Men det är Kristianstad som har matchbollar och lär också vara hungriga och taggade garanterat.

I kvällens match är Christoffer Törngren inte disponibel. Oskar Humble ska vara med och känna på det.  

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt