Annons:

EFTER BRAGDEN – SPORTCHEFEN UTSEDD TILL ÅRETS LEDARE

Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson belönas med utmärkelsen "Årets ledare" efter omröstning av ishockeyjournalisternas medlemmar. Foto: Ossian Mathiasson

EFTER BRAGDEN – SPORTCHEFEN UTSEDD TILL ÅRETS LEDARE

På ett lika sensationellt som imponerande sätt har Vimmerby Hockey tagit klivet upp i Hockeyallsvenskan. VH:s sportchef Pelle Johansson belönas med utmärkelsen ”Årets ledare 2024” i svensk ishockey efter en omröstning av ishockeyjournalisternas medlemmar.

Annons:

Utmärkelsen ”Årets ledare” har delats ut sedan säsongen 1991/1992. Första pristagare var Percy Nilsson, tidigare ordförande i Malmö Redhawks. 

Säsongen 2022/2023 belönades Modo-duon Mattias Karlin och Henrik Gradin som fick dela på priset.

Utmärkelsen ska årligen tillfalla den ledare som under säsongen på ett förtjänstfullt sätt arbetat för svensk ishockey på klubb- eller landslagsnivå.

"Slutade aldrig tro på oss själva"

Årets mottagare av den ärofyllda utmärkelsen är Pelle Johansson, VH:s sportchef som lotsade klubben upp i Hockeyallsvenskan. Av 40 lag i Hockeyettan knep laget den enda plats som stod på spel för uppflyttning. Avancemanget säkrades efter 8–1 mot Halmstad Hammers i sista kvalserieomgången.

”Det är suveränt att vi i lilla Vimmerby uppmärksammas. För mig personligen känns det häftigt, något har man väl gjort bra i alla fall”, säger Pelle Johansson i ett pressmeddelande. 

I Pelle Johanssons Vimmerby 2024 fanns nio egna produkter och en helt färsk tränare i 27-årige Hampus Sylvegård. Budgeten balanserade runt 2,5 miljoner kronor och under säsongen tvingades Pelle Johansson sälja sin bäste back, Oskar Lindgren, till Tingsryd, för att rädda ekonomin hjälpligt.

”Men vi slutade aldrig tro på oss själva, vi brann för att gå så långt som möjligt. Och ja, i kvalseriens avslutande omgångar föll alla bitar på plats”, säger Pelle Johansson.

Motiveringen lyder enligt följande: ”Pelle Johansson har funnits inom ishockeyn i Vimmerby sedan 1990, först som spelare sedan som ledare i olika roller. Med små medel och med tonvikt på spelare från bygden, samt med själ och hjärta, formade han ett lag som väckte avund. Ett hyss värdigt Emil i Lönneberga”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt