Annons:

Tidigare VH-forwarden belönas med allsvenskt kontrakt efter kanonsäsongen

Vimmerby Hockey-bekantingen Oscar Gustafsson lämnar Tranås AIF och går till Nybro Vikings i Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Tidigare VH-forwarden belönas med allsvenskt kontrakt efter kanonsäsongen

Oscar Gustafsson har spelat för Vimmerby Hockey i fyra säsonger. Snabbskrinaren vräkte in poäng för Tranås AIF under årets säsong och går nu till VH:s allsvenska konkurrent Nybro Vikings. 

Annons:

Den 26-årige värmlänningen Oscar Gustafsson kritade på för Vimmerby Hockey inför säsongen 2018/19 och tillhörde klubben i totalt fyra säsonger sett över två sejourer.

Efter totalt fyra säsonger i Vimmerby och en säsong i Karlskrona gick Gustafsson till Tranås AIF inför den förra säsongen. 

Han visade framfötterna under Phil Horskys ledning och lånades i december ut till allsvenska klubben Nybro Vikings i fem matcher. Han svarade för fyra poäng, varav två mål i segern mot Tingsryd, och har nu skrivit på ett ettårsavtal med Nybro Vikings. 

”Oscar gjorde redan förra året fem matcher i Nybrotröjan och han satte verkligen ett avtryck. Han har haft en positiv utveckling de senaste åren och är en spelare som spelar med hög intensitet vilket passar väl in i vårt sätt att spela. Vi är glada att han vill fortsätta accelerera sin utveckling och karriär hos oss i Nybro Vikings, säger sportchef Mikael Aaro i en kommentar till klubbens hemsida. 

Oscar Gustafsson kommer från sin poängmässigt starkaste säsong med 39 poäng på 50 matcher och belönas med sitt första allsvenska kontrakt. 

”Det ska bli riktigt kul att få komma tillbaka till Nybro och bygga vidare på det man byggde upp under förra säsongen. Det är en proffsig organisation med alla förutsättningar för att fortsätta utvecklas”, säger Oscar Gustafsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt