Annons:

VIK PLOCKAR IN BACK FRÅN TOPPLAG: ”ETT PROFFS”

Alex Brännström, med ett förflutet i ex-allsvenska klubben Vita Hästen, är klar för Västerviks IK till kommande säsong. Foto: Bildbyrån

VIK PLOCKAR IN BACK FRÅN TOPPLAG: ”ETT PROFFS”

Västerviks IK blir verkligen att räkna med i Hockeyettan. 23-årige backen Alex Brännström plockas in från kvalserielaget Hudiksvalls HC. 
”Han hade en väldigt bra säsong i Hudiksvall ifjol och vi ska se till att han tar steg i rätt riktning och utvecklas ännu mer här i vår miljö”, säger sportchefen Victor Öhman. 

Annons:

Västerviks IK:s sportchef Victor Öhman fortsätter att fylla på truppen med intressanta spelare till nästa säsong.  

Senaste värvningen är Alex Brännstam, en 23-årig back som ansluter från Hudiksvalls HC. Han svarade för 20 poäng (6+14) på 51 matcher och fick mycket istid under kvalserien.

”Vi är väldigt nöjda med denna påskrift. Alex är ett proffs och en väldigt stabil back där hans skridskoåkning och defensiva spel är det som sticker ut, men där han också är duktig på att transportera puck och hitta lösningar, så jag ser honom som en back som är bra på det mesta och som kommer passa in i vårt sätt att spela väldigt bra”, säger sportchefen Victor Öhman i en kommentar till VIK:s hemsida. 

Alex Brännstam har spelat i både SHL och Hockeyallsvenskan och fanns med i Sveriges JVM-trupp säsongen 2020/21. Han har spelat för Djurgårdens IF i SHL och Södertälje SK och Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. 

”Trots sin relativt unga ålder har Alex fått vara med om mycket. Han har varit med och spelat JVM, han har gjort en hel del matcher i både SHL och Hockeyallsvenskan och den erfarenheten kommer vi få stor nytta av”, säger Öhman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt