Annons:

Axelskada spökar för VH-tuffing - tvingas till längre vila

Robin Höglund tvingas till flera veckors vila för att rehabilitera sin axelskada. Foto: Linus Johansson

Axelskada spökar för VH-tuffing - tvingas till längre vila

Axelskadan ger inte med sig. Nu tvingas Vimmerby Hockeys tuffing Robin Höglund till ytterligare vila.
– Han får vila i två veckor till att börja med, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Robin Höglund har tidigare missat flera matcher på grund av en axelskada. Nu tvingas han alltså till ny vila.

– Han fick en smäll mot axeln i matchen mot Kristianstad och har fått lite känningar efter det. Nu får han vila ett tag, säger Tobias Jahr.

När kan han vara tillbaka?

– Vi har sagt att han ska vila två veckor till att börja med. Sen behöver det inte betyda att det blir exakt två veckor. Det kan vara tre, fyra eller en och en halv vecka också. Just nu kör han rehab och pulshöjande träning.

Möter nästjumbon

Tobias Jahr hade förstås gärna haft Robin Höglund i spel när Vimmerby möter HA 74 på bortais i morgon.

– Visst är det så. Men när han inte är riktigt hel är det bättre att han vilar. Kan han inte använda sin kropp och spela det spel som han vill så är det bättre att vi använder oss av andra spelares kvalitéer, säger Tobias Jahr.

Förutom Robin Höglund så har Vimmerby samtliga spelare tillgängliga till lördagens derby borta mot HA 74. Ett lag som parkerar på näst sista plats i tabellen med nio inspelade poäng på 16 matcher.

Två bra matcher

Vimmerby är femma i serien och har sju poäng att gå på gentemot Halmstad, som är sexa och utanför en plats i Allettan. Till serieledande Kallinge/Ronneby skiljer fem poäng för Vimmerbys del.

– Vi har gjort två riktigt bra matcher den senaste tiden och det känns som att vi har kommit igång ordentligt. Det har även sett bra ut på träningarna den här veckan med bra fart.

Allt annat än tre poäng i morgon vore underkänt för VH:s del. Samtidigt varnar Tobias Jahr för motståndet.

– Jag tycker ändå att de har lite resultat på slutet som gör att deras kurva pekar uppåt. De hade 1-1 efter två perioder borta mot Kristianstad och slog Grästorp med 6-1 i sin senaste matchen. De är rätt duktiga med pucken offensivt, däremot tycker jag inte att de har särskilt högt tempo i sitt spel, säger Tobias Jahr.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt