Annons:

Jahrs sågning efter utklassningen: ”Då hade det blivit en rapport till förbundet”

Jakob Karlsson assisterade till fem av Vimmerbys mål. Foto: Ossian Mathiasson

Jahrs sågning efter utklassningen: ”Då hade det blivit en rapport till förbundet”

Vimmerby Hockey avfärdade jumbon Valbo enkelt. Efter matchen var VH-tränaren Tobias Jahr rejält irriterad på domarnivån i matchen.
– Om det här hade varit en jämn match då hade det blivit en rapport till förbundet, säger Tobias Jahr efter 6-1-segern.

Annons:

VH fick en superstart på matchen och ledde med 2-0 innan matchuret hade tickat fram till två minuter. Innan den första perioden var över hade bortalaget utökat sin ledning till 4-0.

– Det var aldrig något snack. Efter 2-0 var det klart och när vi sedan gjorde ytterligare två mål i första kändes det ofarligt, säger Tobias Jahr.

Hur förklarar du starten?

– Vi tryckte mycket på just den biten. Att vi skulle vara på tå, värma upp ordentligt och komma igång direkt. Det fick vi utdelning på. 

”Riktigt under isen”

Till slut vann Vimmerby med kassaskåpssäkra 6-1. Men någon vidare insats var det inte tal om, från något av lagen ska tilläggas.

– Jag förstår att det blir svårt för Valbo att spela en sån här match, de var riktigt under isen. Samtidigt försökte vi göra det för snyggt. Lite synd kan jag tycka när vi hade chansen att dra ifrån Kallinge/Ronneby på fjärdeplatsen med ytterligare några mål.  Men jag har förståelse för att det kan bli så här. För vår del var det en dag på jobbet. Det var ingen jätteinsats och det var inte dåligt heller.

Fyra plusmål

Tobias Jahr delade också ut besk kritik till domartrion.

– Det var en katastrofinsats från domarna. Valbospelarna kunde slå hur mycket som helst medan vi fick en utvisning så fort en grön spelare ramlade. Hade det varit en jämn match och med en sån här domarnivå då hade det blivit en rapport till förbundet, säger Tobias Jahr.

Med en omgång kvar att spela av Allettan kan Vimmerby inte längre vinna serien. Däremot har laget goda chanser att spela hem tredjeplatsen, som innebär att laget skulle få gå in i playoff 2. Trean Vimmerby och fyran Kallinge/Ronneby står på samma poäng inför den sista omgången, men VH har fyra plusmål bättre i målskillnad. I den sista omgången har båda lagen hemmamatcher, Vimmerby mot Dalen och Kallinge/Ronneby mot Nybro.

– Vi måste gå in och göra vårt jobb mot Dalen. Det handlar först och främst om att vinna matchen. Det här med målskillnaden får komma i andra hand.

Assisterade till fem

I VH handlade mycket om förstaformationen. Både Sebastian Åkesson och Markus Modigs blev tvåmålsskyttar och Jakob Karlsson assisterade till fem av lagets sex mål.

– Förstaformationen gjorde det bra och Jakob serverade bra mackor till ”Macke” och ”Åke”. Johan Kallio gjorde några svettiga räddningar. I övrigt tycker jag att det var stabilt, men ingen höjdare, säger Tobias Jahr.

Fakta

VH:s poäng mot Valbo:

Sebastian Åkesson 2+0

Markus Modigs 2+0

Dennis Fröland 1+1

Robin Höglund 1+0

Jakob Karlsson 0+5

Ian Örnskog 0+1

Jacob Isaksson 0+1

Petter Runesson 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt