Annons:

Stolt om provspelaren – för även diskussioner med en back

Vimmerby Hockey vill förstärka truppen och har Marcus von der Geest, senast i HA74, på provspel i minst två dagar. Foto: Ossian Mathiasson

Stolt om provspelaren – för även diskussioner med en back

Marcus von der Geest är på prov hos Vimmerby Hockey i kväll och i morgon.
– Det finns inget beslut taget kring matchen på fredag. Det ligger hos tränarna, säger VH:s sportchef Daniel Stolt.

Annons:

Vimmerby Hockey har under en tid jagat en center och nu får de möjligheten att testa Marcus von der Geest, som valde att lämna division 1-kollegan HA 74 före jul. 

– Tanken är att han tränar med oss i dag och i morgon. Sedan får Tobias (Jahr) och Morgan (Persson) ta ett snack med Marcus och berätta vad de har kommit fram till, om de tycker att han är matchredo eller om de vill se honom i ytterligare träning, säger Daniel Stolt till Dagens Vimmerby.  

"Det hade varit dumt"

Beslutet ligger alltså till stor del hos tränarna och det är ännu klart om han finns med på isen i fredagens match hemma mot Visby/Roma i allettan.

– Vår förhoppning är att det ska se bra ut så han får chansen att visa upp sig i match. Vi får se hur hans flås är, han har inte tränat med något lag sedan han lämnade HA 74 för tre veckor sedan, säger han.

För Stolt kändes det självklart att plocka in von der Geest på prov.

– Vi känner att vi vill ge Marcus chansen, han har spelat i den södra division 1-serien och vet vad det innebär och vad vi är för lag. Han är 25 år, har spelat i södra ettan, är från trakten och känner en hel del spelare i laget. Det hade varit dumt av oss att inte testa honom.

Tittar på backförvärv

Vimmerby Hockey har under en lång tid tittat på förstärkningar på backsidan och där för Stolt samtal med en spelare som har erfarenhet från allsvenskan.

– Vi har inte gett upp hoppet om att värva en back. Jag har en dialog med en väldigt intressant back men det är väldigt långt kvar till en påskrift. Jag är inte ensam om att ha varit i kontakt med honom men vi har i alla fall kommit så långt att vi har pratat lite runt roll och så där, vi får se vad det landar i. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt