Annons:

VH-tränaren inför nyckelmatchen: ”Tror inte någon underskattar Valbo

Tobias Jahrs VH spelar i kväll en mycket viktig match mot Valbo i Gävle. Foto: Ossian Mathiasson

VH-tränaren inför nyckelmatchen: ”Tror inte någon underskattar Valbo"

Vimmerby Hockey spelar i kväll en viktig match i Gävle mot jumbon Valbo. VH måste med största sannolikhet vinna stort för att hålla Kallinge-Ronneby bakom sig och behålla den viktiga tredjeplatsen.
– Så länge vi spelar vårt spel kommer vi vinna, säger tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Innan vinsten mot Huddinge förra veckan hade Vimmerby Hockey förlorat tre raka matcher. Efter Huddinge-matchen har de nu allt i sina egna händer för att nå en topp tre-placering och mot jumbon Valbo räknar alla med tre poäng. Men Tobias Jahr menar att VH fortfarande måste vara på tå och inte underskatta motståndarna.

– Jag tror inte någon underskattar Valbo med tanke på läget som vi är i. Vi vet att vi har det i egna händer och att vi måste göra vårt jobb. Men snacket i laget är positivt, det har det varit hela säsongen, säger Jahr.

”Ju fler mål vi gör desto bättre”

Matchen mot Valbo kan mycket väl visa sig vara avgörande när seriespelet summeras. En vinst och många gjorda mål i kvällens match skulle betyda att Vimmerby håller Kallinge-Ronneby bakom sig i serien på målskillnad. Tredjeplatsen är viktig då den innebär att laget får stå över första playoff-rundan. Något som spelare och ledare i VH tar med sig in till matchen.

– De två avslutande omgångarna blir tajta men vi vill spela offensivt och ju fler mål vi gör desto bättre är det. Vi måste också vara noggranna i defensiven, säger Tobias Jahr.

Vad blir viktigast i kväll?

– Vi ska ha ett högt tempo i skridskoåkningen och sätta fart på pucken. Det viktigaste är att vi spelar vårt spel, då kommer vi vinna.

Hur påverkas ni av den långa resan till Gävle?

– Förhoppningsvis inte alls. Killarna får lite mer sömn nu jämfört med till exempel matchen mot Hudiksvall då vi åkte ännu tidigare.

Viktig trio saknas

VH får klara sig utan en viktig trio i kvällens match. Det är Pelle Ström, Pontus Johansson och Jonathan Stålberg som inte kommer till spel. Målvakten Stålberg är sedan tidigare skadad efter att ha fått en puck på struphuvudet innan förra matchen. Ström är sjuk och Johansson har fått en smäll mot axeln.

Annons:

Haris Dreco

redaktion@dagensvimmerby.se

Praktikant

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt