Annons:

VH-tränaren: ”Vi måste sätta ned foten”

Marcus Evertsson får chansen mot Hudiksvall.

VH-tränaren: ”Vi måste sätta ned foten”

Nollpoängaren Vimmerby mot nollpoängaren Hudiksvall. Är det dags för VH att ta första segern i Allettan då? – Det är vår hemmaplan. Vi måste sätta ned foten, säger VH:s assisterande tränare Michael Larsson.

Annons:

Starten på Allettan har knappast blivit vad varken Vimmerby eller Hudiksvall hade tänkt sig. Båda lagen har startat med fyra förluster. I morgon möts de i Vimmerby ishall så att ett av lagen kommer att bryta förlusttrenden står klart.

Snabba spelvändningar

VH kommer från en match där man tappade 4-2 till 4-6 i den sista perioden hemma mot Södertälje. För Hudiksvall gick det ännu sämre i förra omgången, då det blev förlust med 6-2 hemma mot Huddinge.
– Det var mycket som var bra i matchen mot Södertälje. Vi använde oss av snabba spelvändningar och gjorde verkligen jobbet. Första och andra perioden var riktigt bra. I tredje drog vi på oss några klumpiga utvisningar, det måste vi städa bort framöver, säger Michael Larsson.

”Se möjligheterna”

Med tanke på tabelläget är det här en match som Vimmerby behöver vinna om man vill ta en topp fem-placering.
– Lite så är det. Jag tycker att vi är så pass skickliga att vi ska kunna vara topp fem i den här serien.
Skulle du säga att det är en måstematch?
– Nej. Ordet måste höjer bara kraven. Jag vill att vi ser möjligheterna istället och går in och vinner den här matchen. Vi har ett jobb att göra och gör vi det till 100 procent kommer vi att lyckas med det.
Vad krävs för att det ska bli seger?
– Samma hårda arbete som senast. Det är klyschor, men vi måste vinna kamperna både mitt på planen och framför båda målen. Sen ska vi fortsätta med våra snabba omställningar.

Byter målvakt

Vimmerby kommer till spel utan backduon Emil Wahlberg och Jacob Isaksson, som båda är sjuka.
VH-ledningen väljer dessutom att göra ett skifte på målvaktssidan. Linus Lundin, som stått de fyra första matcherna i Allettan, ställs åt sidan. Istället får Marcus Evertsson chansen.
– Det handlar inte om att Linus har varit dålig utan att Marcus också måste få chansen att visa vad han går för, säger Michael Larsson.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt