Annons:

Evertsson petas efter en match – Lundin står mot Nybro

Marcus Evertsson (t.v.) ställs åt sidan och istället är Linus Lundin (t.h.) tillbaka i Vimmerbys mål i onsdagens bortamatch mot Nybro. Foto: Linus Johansson

Evertsson petas efter en match – Lundin står mot Nybro

På onsdag kväll spelar Vimmerby Hockey borta mot klassiska Nybro Vikings. Den stora förändringen jämfört med förlusten mot Varberg är att Linus Lundin är tillbaka i målet. – Det handlar inte om att vi lastar Marcus (Evertsson) för förlusten senast, säger VH:s assisterande tränare Michael Larsson.

Annons:

Linus Lundin vaktade Vimmerbys mål i de två första matcherna i Hockeyettan, mot Kallinge/Ronneby och Mörrum. Målvakten gjorde matchavgörande insatser i båda kamperna. Trots det fick han inte fortsatt förtroende mot Varberg i lördags. Istället satsade tränarduon Daniel Eriksson och Michael Larsson på Marcus Evertsson, som sett glödhet ut på träningarna en längre tid.

Två mål på 52 skott

VH förlorade matchen mot Varberg med 3-2 och Marcus Evertsson fick en mardrömsstart på matchen. Efter drygt fyra minuter hade han släppt två mål förbi sig. Evertsson kan dock knappast lastas för förlusten. Det stora problemet var att Vimmerby sköt 52 skott – och gjorde två mål.
När Vimmerby åker till Nybro för match i Victoriahallen på onsdagskvällen är Linus Lundin tillbaka i målet.
– Linus känns het. Det handlar inte om att vi på något sätt lägger förlusten senast på Marcus, säger Michael Larsson.

Ta kampen framför mål

Den Oskarshamnsbaserade VH-tränaren ser fram emot att åka till Nybro.
– Det ska bli intressant och roligt att komma till Nybro igen. Det blir alltid tuffa matcher där. Vi ska försöka spela en aggressiv hockey och åka mycket skridskor. Vi har en poäng när matchen startar och det är det minsta vi ska ha med oss hem.
Dina tankar om Nybro som lag?
– Jag har sett dem en gång i år och de ser bra ut. De har bra fart i sitt spel och en väldigt duktig center i Martin Olsson. Det gäller att vi är på tå från start.
Det var Vimmerby, som sagt, inte senast mot Varberg.
– Vi har lagt den matchen bakom oss, men har lärt oss av den. Tyvärr gjorde vi en dålig start där, men sett över hela matchen var många delar bra också. Vi skapade mycket lägen, men var inte riktigt där. Mot Nybro måste vi gå in och ta kampen framför mål.

Tre före detta VH-spelare

Robin Kokkonen skadade knät på morgonträningen inför matchen mot Varberg och är inte redo för spel. Det troliga är att han blir borta i ett par veckor.
Henrik Olsén väntar fortfarande på att få göra sin seriedebut för Vimmerby – och den närmar sig.
– Om det inte händer något speciellt innan matchen så ser jag inte att han ska vara aktuell för spel denna gång. Henrik gick in i full träning i går (läs måndag) och han ser rapp ut. Men jag skulle tippa på att det dröjer en vecka eller två innan han spelar match, säger Michael Larsson.
I övrigt är VH fulltaligt inför Smålandsderbyt.
I Nybro hittar vi bland annat tre före detta Vimmerbyspelare; Niklas Svensson, Markus Palmberg och Nicklas Strid.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt