Annons:

KLART: WIGLEY STÄNGS AV – ”ALDRIG TACKLINGSBAR”

Mattias Wigley stängs av i två matcher. Foto: Linus Johansson

KLART: WIGLEY STÄNGS AV – ”ALDRIG TACKLINGSBAR”

Vimmerby Hockeys center Mattias Wigley stängs av efter armbågstacklingen mot Troja/Ljungbys målvakt Wictor Ragnewall. Wigley kommer att missa morgondagens match mot Halmstad samt premiären i Allettan.

Annons:

Det var i mitten av den första perioden i matchen mellan Vimmerby och Troja/Ljungby för snart en vecka sedan som Wictor Ragnewall föll till isen efter en sammanstötning med Mattias Wigley. Vimmerbyspelaren fick två minuters utvisning för goaltender interference, men fick fortsätta spela därefter.

Efter matchen lade Wictor Ragnewall ut ett videoklipp från incidenten på twitter med följande text: ”Vässad armbåge från hörnet, kommentar ”var ska han ta vägen då?” För egen del blir det massage imorgon”.

Ingen medveten handling

Mattias Wigley anmäldes till disciplinnämnden och i dag kom beskedet att VH-spelaren blir avstängd. Avstängningen gäller från och med i dag till och med den 27/12. Det innebär att Wigley missar den sista matchen i grundserien och den första matchen i Allettan.

Pehter Linge på region syd var inte med och fattade beslutet, men berättar kort vad som står i domen:

– Det står att han tacklat från blind side. Målvakten stod i sitt målområde och en målvakt är aldrig tacklingsbar, säger Pehter Linge.

– Vidare står det att det inte är en medveten handling. Den anmälde (Mattias Wigley) är klart koncentrerad på pucken. Hade man sett det som en medveten handling hade straffet blivit betydligt hårdare, fortsätter Linge.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt