Annons:

Stålberg om beskedet:

Jonathan Stålberg, till vänster, är besviken över att inte få förnyat kontrakt med VH.

Stålberg om beskedet: "Känns fruktansvärt tråkigt"

Jonathan Stålberg får inget nytt kontrakt av Vimmerby Hockey. Ett besked han hoppades inte skulle komma.
– Det känns fruktansvärt tråkigt, säger han.

Annons:

22-årige Jonathan Stålberg delade på målvaktsposten med Johan Kallio säsongen 2017/18. Stålberg spelade flest matcher och inför säsongen 2018/19 såg det ut att bli något liknande med Tomas Rydén.

Men nyförvärvet från Köping övertygade stort och mot slutet av säsongen var Stålberg alltsomoftast förpassad till bänken. 

Nu har VH värvat en ny målvakt – och Stålberg erbjuds inget nytt kontrakt.

– Jag har väl förstått att det lutade åt det och var lite redo för det, men det känns fruktansvärt tråkigt. Jag hade hoppats på att få vara kvar, säger han.

"Ville stanna"

Beskedet fick han i måndags.

– Jag ville stanna, men jag har inte varit bra nog i vinter och då får man inget nytt jobb. Året innan spelade jag nästan dubbelt så många matcher, men i år höll jag inte tillräckligt bra när det gällde. Jag tycker att jag har gjort en del bra prestationer, men jag sumpade de chanser jag fick. Samtidigt har Rydén gjort det jävligt bra och det ska han ha cred för. Att ta honom är inte det lättaste jobbet i världen.

Jonathan Stålberg hade gärna gett Tomas Rydén en rejäl match kommande säsong.

– Jag ser inget dåligt i konkurrens och jag känner att jag kunde ha gett Rydén en match. Jag ville vara kvar oavsett vad som hände med honom, men det är vad det är.

Hur har diskussionen mellan dig och klubben sett ut?

– Det har inte varit någon diskussion alls egentligen. Det jag har fått veta är att jag ska vänta.

Hur ser du på tidpunkten för beskedet?

– Nu blev det som det blev, men man hade velat veta det direkt efter säsongens slut såklart. Samtidigt ville jag också avvakta, för det var här jag ville vara.

"Fantastisk förening"

Jonathan Stålberg blir kvar i Vimmerby fram till sommaren och sedan har han inte en aning om vad som händer.

– Jag bor kvar och jobbar fram tills sommaren. Jag har haft två väldigt fina år här, det är en fantastisk förening och jag är tacksam mot alla människor runt omkring och drivet som finns i hela byn.

Har du något anbud att ta ställning till?

– Jag har inte något alls just nu. Helst vill jag spela i den södra ettan, men vi får se vad det finns för platser kvar. Många har klart med sina målvakter. Jag har en agent och förhoppningvis har han fått några samtal. Han får lägga ut krokar och så får vi se.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt