Annons:

Robin har åkt på flera hjärnskakningar – nu lägger han av

Robin Adolfsén tvingas lägga av med karriären. Foto: Privat

Robin har åkt på flera hjärnskakningar – nu lägger han av

Det var i den uppmärksammade matchen mot IK Guts som Robin Adolfsén skadade sig. Nu tvingas den unga hockeyspelaren lägga av.
– Det är såklart ett jättetråkigt beslut att behöva ta, säger han.

Annons:

Det var i en match i februari som unge Virserumsspelaren Robin Adolfsén från Vimmerby tacklades hårt i ryggen. Adolfsén fördes med ambulans till sjukhuset i Norrköping och en hjärnskakning konstaterades.

Det var den tredje hjärnskakningen för den unga VSGF-spelaren. 

– Jag är på benen igen efter den hårda smällen. Det blir bättre och bättre med hjärnskakningen, men det har varit en riktigt dålig helg. Jag har varit sängliggandes i fyra dagar, så det har varit riktigt segt. Men det är bara att acceptera läget och kämpa på, även att det är jobbigt när man egentligen vill spendera tiden på något annat än att ligga i ett mörkt rum i fyra dagar, sa Robin Adolfsén vid den tidpunkten.

Nu är det klart att han inte kommer spela vidare.

– Nej, det blir inget mer spel för mig nu, då smällen tog riktigt hårt och känningarna finns fortfarande kvar, så jag har fått ta beslutet att lägga av. Det är såklart ett jättetråkigt beslut att behöva ta, det är ett sådant beslut man hade hoppats på att man skulle behöva ta längre fram i framtiden och inte när man är 19-20 år.

"Alltid sugen"

Helt skrivet i sten är det dock inte – Adolfsén vill inte stänga dörren inför framtiden.

– Tanken är just nu att hoppa över ett år. Sedan är det klart att man alltid är sugen på att spela eftersom man växt upp i ishallarna runt omkring i Småland, men vi får helt enkelt se om motivation och intresset finns kvar om några år.

Hur mår du just nu?

– Det är upp och ned. Vissa veckor mår jag bra, andra veckor har jag huvudvärk och yrsel, men det blir bättre med tiden. Det går väldigt segt, men när jag inte utför någon aktivitet eller så mår jag bra, men så fort jag gör något blir det sämre. Jag har varit och gjort lite healing och liknande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt