Annons:

KAUPPILA PÅ VÄG TILL VH – KLUBBEN SÖKER JOBB TILL BACKEN

Sebastian Kauppila ser ut att hamna i Vimmerby om det går att hitta ett jobb till honom. Foto: Linus Johansson

KAUPPILA PÅ VÄG TILL VH – KLUBBEN SÖKER JOBB TILL BACKEN

Sebastian Kauppila fick inget kontrakt med AIK. Nu vill backen komma tillbaka till Vimmerby Hockey om det går att hitta ett jobb till honom.
– Det krävs att vi hittar ett lämpligt jobb till vårt finska backlejon, skriver Vimmerby Hockey sin Facebooksida.

Annons:

Sebastian Kauppila kom till Vimmerby Hockey från KeuPa HT i Mestis, Finlands motsvarighet till Hockeyallsvenskan, i december förra säsongen och gjorde ett starkt avtryck.

I maj fick han chansen att visa upp sig via ett tryout-kontrakt med AIK men han erbjöds inget permanent avtal och lämnade därmed klubben.

Därefter har Vimmerby Hockey kommit upp hans radar igen och klubben för en tät dialog med honom om en återkomst i VH-dräkten. 

Letar jobb till backen

Problemet? Den finländske backen måste ha ett jobb vid sidan av hockeyn om han ska flytta till Vimmerby och ansluta till truppen. 

Nu går klubben ut på sin Facebooksida och kollar om någon supporter, företagare eller privatperson kan skaffa ett jobb åt honom. 

”Han är nyutbildad massör men kan tänka sig att jobba med i princip vad som helst”, skriver klubben på Facebook. 

"Hade inte räknat med honom"

Klubben har också öppnat upp sitt Swish-konto för att få in frivilliga bidrag från fans och samarbetspartners för att lösa del av lön, transferkort och resa som går till Kauppila. 

– Vi vill vara tydliga i att vi inte hade räknat med Kauppila i årets trupp, och med den budget vi har vill vi också kunna räkna in en eller två vassa offensiva förstärkningar innan seriestart. Men när möjligheten dök upp med Kauppila, så känner vi att vi måste försöka göra allt som vi kan för att han ska kunna spela här. Det är en klassback och en superkille att ha i ett lag. Vi är oerhört tacksamma för all möjlig hjälp, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt